7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Tobiášová ovládla utkání ve Šternberku

Tobiášová
V novém roce se Tereza Tobiášová představila na novém postu, když v základní sestavě nahradila univerzálku Marii Toufarou.  S jedenácti body a 50 procenty na útoku si podmanila utkání ve Šternberku a dovedla tým k zaslouženému vítězství 3:0.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

15. kolo UNIQA Extraliga žen  
 
TJ Sokol Šternberk - VK KP Brno 0:3 (-19,-19,-16)  
  
Sestavy (od zóny I):
Domácí: Dřímalová, Oborná, Segeťová, Janečková, Janečková, Grofková. Libero: Hronová. Střídaly: Sochorcová, Pavlitová, Římská
 
Hosté: Onderková, Tobiášová, Staňková, Svobodníková, Vincourová, Michaliková. 
Libero: Melichárková. 
   
Rozhodčí: Dziacký, L. Grabovský. Diváci: 200

 

V posledním rozhovoru pro náš web Pavla Vincourová uvedla, že tým je opět na dobré cestě vítězit. První utkání tohoto ročníku ji dalo za pravdu. Naše hráčky přijely dobře připraveny, splnily hlavní taktický pokyn trenéra Ondry Marka, když se postaraly o dvě největší hrozby soupeře. Univerzálka Janečková sice zaznamenala 12 bodů, na útoku však dosáhla úspěšnosti pouhých 25 procent. Smečařka Oborná dokonce završila utkání v tabulce pravdy s mínus 12 body. V utkání zaznamenala pouhé 3 body útokem a navíc si v této činnosti připsala dvakrát tolik chyb.

Na naší straně sítě se nejvíce dařilo již zmíněné Tobiášové, tradiční oporou byla také Staňková, obě zaznamenaly 11 bodů.  Výborně se také po vánoční pauze prezentovala Šárka Melichárková, která se vrátila na post libera. Její excelentní přihrávka dosáhla úctyhodných 50 procent.

Samotné utkání se po celý čas lépe vyvíjelo ve prospěch našeho týmu. Hráčky již v úvodu navýšily vlastní skóre, které po zbytek času udržovaly. Teprve ve třetí sadě se na chvíli podařilo soupeři dostat naše Brňanky pod tlak, když skóre narostlo o tři body ve prospěch Šternberka. Královopolanky však nezpanikařily, průběh sady zvrátily a připsaly si první vítězství v roce 2012.

Nyní je však čeká nabitý program. V tuto chvíli jsou hráčky i celý realizační tým již na cestě na Azorské ostrovy, kde se zítra od 20:00 střetnou v prvním kole Vyzývacího poháru s týmem Ribeirense Pico Azores. Po dvoudenní cestě zpět je v sobotu 14. ledna od 18:30 navštíví na Vodové pražský Olymp, kterému mají Brňanky co vracet za prosincové vyřazení z Českého poháru.

Vyjádření po utkání:

Domácí:

Kapitánka Janečková: Udělaly jsme spoustu nevynucených chyb. S takovým soupeřem se potom hraje špatně.

Trenér Juřík: Soupeř má velmi vyrovnaný kádr nejen v základní sestavě. V každém setu jsme tahali za kratší konec, pak jsme sice srovnali krok, ale v koncovkách byl vždy soupeř důraznější. V posledním setu navíc Brno nezkazilo ani servis, zatímco třeba v tom prvním nám pár zkaženými podáními dalo šanci. Snažili jsme se, ale zápas s tak kvalitním soupeřem ukáže vždy naše chyby, které pravidelně děláme.

Hosté:

Kapitánka Onderková: Pro nás je to přestávce důležité vítězství. Rozhodlo, že jsme soupeře ubránily na síti i v poli.

Trenér Marek: Hlavní rozdíl byl na útoku, v němž jsme domácí jednoznačně přehráli. Na Šternberk jsme se připravovali už od čtvrtka a věděli jsme, že hlavní sílu mají na smeči a v Janečkové. Tím rozhodujícím jazýčkem na vahách dnes byla naše Tobiášová.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT