7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějovu alespoň set

Staňková
V utkání s neporaženým týmem UNIQA Extraligy žen vybojovaly svěřenkyně Ondry Marka jeden set. V utkání bodově vévodila Popovič, na straně Brna ji sekundovala Staňková. Prostějov zvítězil 3:1 (17,17,-16,17).

 

 

 

 

18. kolo UNIQA Extraliga žen: 

VK KP Brno – PVK Přerov 3:0 Sety: (15, 17, 22)

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Smák, Horká, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni. Libero: Velikiy. Střídaly: Košická

Hosté: Vincourová, Širůčková, Tobiášová, Staňková, Svobodníková, Michalíková. Libero: Melichárková. Střídaly: Jiroušková, Toufarová

Rozhodčí: Hudík a Krtička. Počet diváků: 400.

Brněnský tým jel do Prostějova s jistotou postupu do horní nástavby ženské extraligy. V utkání s Prostějovem tak více než o výsledek šlo o dobrý dojem z předvedené hry. Náhlá indispozice libera Chlumské navíc dával větší naděje na případný úspěch. 

Zkušený Prostějovský tým, zastoupený řadou hvězd však výrazné drama nepovolil. Kromě zaváhání ve druhé sadě po celou dobu kontroloval průběh a naše hráčky zejména díky lepšímu servisu držel pod stálým tlakem. Brněnská děvčata se však dlouho a nevzdávala a v jedotlivých sadách byla vyrovnaným soupeřem. Dokud tým podával kvalitní výkon na přihrávce, domácí měly s rychlou hrou Vincourové značné problémy. Teprve před jednotlivými koncovkami přivedlo několik chyb Prostějov do trháku. Teprve ve zmíněné třetí sadě tlak prostějovského podání povolil, Královopolankám začalo vycházet téměř vše, k již tak dobrému útoku se přidalo několik skvělých zákrorů v poli a set v náš prospěch byl na světě. Nicméně Hanačky ztráta setu dostatečně namotivovala a další překvapení nepřipustily. Zpřesněnou hrou a kvalitním servisem opět Brno zatlačily a dokráčely k letošnímu osmnáctému vítězství.

Vyjádření:

Domácí:

Kapitán Soares: Dnes to byla stejná historie, jako předevčírem proti Olympu. Zase jsme udržely koncentraci jen část zápasu a pak přišel výpadek, který nás stál nejdřív pár důležitých bodů a následně i celý třetí set. Brno tam hrálo svoje, zatímco my jsme mu polovinu všech bodů darovaly vlastními chybami. Zbytek utkání už byl zase v pohodě, ale takové výpadky musíme do budoucna odstranit.“

Trenér Petráš: Pro nás nešlo o úplně jednoduchý zápas, i když tři sety ze čtyř jsme nakonec odehráli poměrně dobře. Museli jsme se ale vypořádat s absencí náhle onemocnělé Markéty Chlumské, místo níž šla na libero Anna Velikiy. Ta to naštěstí zvládla jakž takž a utkání jsme po zásluze vyhráli. Podle statistik oba celky přihrávaly s podobnou úspěšností, největší rozdíl v náš prospěch byl v útoku po příjmu. Naopak útočit po obraně dokázalo Brno srovnatelně s námi.

Hosté:

Kapitán Tobiášová: Z naší strany to nebylo nejhorší utkání. Prostějov má výborný tým, ale dnešní zápas možná nejel úplně naplno a my jsme většinu času moc nechybovaly. Nastartovalo nás minulé vítězství nad Přerovem, po slabších koncovkách prvního i druhého setu jsme celý třetí odehrály výborně. Čtvrtá sada byla naopak špatná, celkově však určitě můžeme odjíždět domů spokojené. Radost máme hlavně ze získaného setu, který je v téhle hale super.

Trenér Marek: Prostějov dnes určitě nebyl ve své top formě, citelně mu chyběla Markéta Chlumská. My jsme toho bohužel nedokázali v prvních dvou setech využít a holky jakoby samy nevěřily, že bychom tady mohli něco urvat. Přitom jsme se soupeřem vcelku drželi krok, jenže pak vždycky přišla série chyb za sebou, což nás sráželo dolů. Za stavu 2:0 domácí polevili, my jsme udělali delší šňůru bodů a třetí sadu už následně dotáhli do úspěšného konce. Na začátku čtvrtého setu však favorit znovu zabral a zaslouženě zvítězil, neboť vyšší kvalita byla na jeho straně.

 

Nejvíce bodující hráčky

VK Modřanská Prostějov

 

 

 

 

VK Královo Pole

Popovic

21

17

Staňková

Hrončeková

12

9

Svobodníková

Artmenko

12

6

tobiášová

 
(autor: Erik Nezhoda)
  
Záznám utkání naleznete na TVcom  

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT