7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Hotovo. Evropou kráčíme dál

radost
Ze zmrzlé a ledem trápené Oděsy si vezeme paradoxně hřejivé pocity. Naše děvčata v osmifinálové odvetě Vyzývacího poháru s ukrajinským Chimikem Južny sice prohrála 1:3, ale ve zlatém setu dominovala a zvítězila přesvědčivě 15:10. V součtu s první domácí výhrou 3:2 z minulého týdne postupujeme do čtvrtfinále.
 
 
 
 
Chimik Južnyj - KP Brno 3:1 (16, 25, -23, 23), zlatý set 10:15
 
Rozhodčí: Weinberger (Švýc.), Markelj (Srb.). Čas: 119 min. Diváci: 1 150.
První zápas: 2:3, postupuje Brno.
 
Stejný výsledek se nám podařil i loni, kdy jsme až v nejlepší osmičce narazili na favorizované Igtisadchi Baku. Do Ázerbájdžánu se naše volejbalistky podívají znovu. O postup mezi nejšťastnější kvarteto soutěže se utkáme se silným Lokomotivem Baku, který vyřadil Bělehrad. Za dva týdny začínáme s Baku opět doma. „Zápas rozhodovaly v koncovkách setů maličkosti. Soupeřky nás od začátku dostaly pod tlak. Hráčky jsem na to upozorňoval, ale stejně se nám nepodařilo zachytit začátek zápasu,“ povídal náš kouč Ondřej Marek.
 
Po porážce 1:3 přišel na řadu zlatý set. Ten měl poněkud nečekaný průběh. Střídající Sandra Onderková si vzala míč na servis a jedovatým podáním odtáhla soupeře od sítě. Pomohli jsme si obranou na síti a rychle jsme vedli nečekaně vysoko 5:0. V dalším průběhu setu jsme domácí partu do vedení už nepustili a za necelou čtvrthodinu slavili postup. „Sandra hned v úvodu soupeřky zcela zaskočila a náskok jsme už proměnili ve vítězství,“ těšilo trenéra.
 
Do zlatého setu naše hráčky vletěly nečekaně sebevědomě a s velkou chutí. „Po prohře 3:1 jsem si řekla, že jdeme každopádně vyhrát. Asistent Radim Vlček nám řekl, ať hrajeme, jako když si jdeme na dovolené jen tak zapinkat a hru si užít. Vážně jsme si volejbal hned užily. Myslím že Sany je jasná hrdinka zlatého setu,“ smála se smečařka Martina Michalíková.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT