7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov se na výhru nadřel FOTO

V uvolněné atmosféře se potkaly dva týmy, které o svém postavení v tabulce a nasazení do vyřazovacích bojů rozhodly už v předešlých týdnech. Naše volejbalová parta hostila lídra soutěže z Prostějova.

 

 

 

 

 

 

UNIQA Extraliga žen 27. kolo

VK KP Brno – VK Agel Prostějov 0:3

Sety: (-23, -24, -18)

Brno: Pospíšilová, Onderková, Toufarová, Jiroušková, Širůčková, Staňková, libero Melichárková – Vincourová

Prostějov: Popovičová, Kubínová, Hrončeková, Artmenková, Monzoniová, Velikiyová, libero Chlumská - Horká

Diváci: 400, čas: 80 minut

Základní sestavy napovídaly, že případná prohra neznamená komplikace. Na palubovce se na naší straně objevily náhradnice. Ani Hanačky nenastoupily v plné síle. V úvodním setu jsme nástupem zaskočili favorita, vytloukli jsme několikrát bloky a vedli jsme až 10:4. Prostějov chyboval na přihrávce. Jenže v obtížné situaci Prostějovu pomohla opakovaně blokařka Veronika Hrončeková a do druhého technického time outu šly ve vedení 16:15 Hanačky. Naše děvčata sázela na riskantní servis. Tehdy ovšem zabrala na smeči z obou kůlů i z pipu největší hvězda na palubovce Sanja Popovičová a hostující tým vyhrál 25:23.

Náš tým se statečně držel i ve druhém dějství. Na servisu se blýskla Anna Širůčková. Jenže Prostějov spoléhal na pevné bloky, kvalitnější smeč a stále o bod dva vedl. Nadrážet míče se dařilo i naší obraně na síti a Hanačky zlobila levá ruka Marie Toufarové. Do vedení jsme se dostali za stavu 18:17, kdy servisem tlačila právě Toufarová. Sama vybojovala i bod na 19:17. V koncovce Prostějov dvakrát trefil pásku a blok Sandry Onderkové znamenal čtyři setboly. O všechny jsme se ovšem lacino připravili a Prostějov šťastně vyhrál 26:24.

Ani ve třetím setu se naše družstvo favorita nebálo. I když prohrávalo 1:4, náskok soupeřek rychle stáhlo a do technického time outu šlo po povedeném útočném představení ve vedení 8:6. Žádný tým následně nezaznamenal delší bodovou sérii. Výborným pipem se blýskla Romana Staňková, na druhé straně se Prostějov opíral o vysoký blok Michaely Monzoniové. Hanačky odskočily až za stavu 16:14. Vedení už nepromarnily, naopak my jsme začali chybovat a Prostějov vyhrál v pohodě 25:18. A jaké byly ohlasy?

Romana Staňková (smečařka VK KP Brno) „Udělaly jsme hodně chyb a Prostějov potvrdil roli favorita celé extraligy a potrestal nás. O našich kvalitách zápas moc nebyl. Na svoje poměry hrál Prostějov hodně špatně. Nás nehecovala, obměněná sestava, ale Prostějov je prostě jinde.“

Helena Horká (smečařka VK Agel Prostějov) „Měly jsme problémy na přihrávce. Počítaly jsme s tím, že Brno má výborný servis, ale i tak jsme se s příjmem praly. Zápas z naší strany nebyl skvostný, ale nakonec je z toho výhra 3:0, což je nejdůležitější.“

 

Foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT