7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ani kvalitní výkon na body nestačil

Sandra
V posledním, 28. kole UNIQA Extraligy žen Brno odcestovalo na půdu možného semifinalisty, Olymp Praha. Diváci v hale mohli sledovat napínavé utkání, ve kterém svěřenkyně Ondřeje Marka dlouho přehrávaly domácí tým, body si však neodvezly. Po hodině a půl utkání, ve kterém Brňanky ztratily všechny tři koncovky, svítilo na tabuli skóre 3:0 pro domácí Olymp.

 
28. kolo UNIQA Extraliga žen:
PVK Olymp Praha - VK KP Brno 3:0 (29, 24, 21) 
 
Sestavy:
Domácí: Halbichová, Kvapilová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová, Kallistová. Libero: Dostálová. Střídaly: Zoulová, Mudrová.
Hosté: Vincourová, Michalíková, Onderková, Tobiášová, Staňková, Svobodníková. Libero: Melichárková. Střídali: Jiroušková, Toufarová, Sirůčková, Pospíšilová. 
 
Rozhodčí: Kvarda, Bydžovský. Počet diváků: 150. 
 
Utkání oba týmy zahájily ve vlažném tempu, s přibývajícím skóre však stoupala také kvalita hry. Brno si do koncovky přineslo náskok dvou bodů, za stavu 23:23 však bylo vyrovnáno. Přetahovaná o proměnění setballu skončila až za stavu 31:29 pro domácí.
 
Také druhý set se vyvíjel podobně, oba týmy trápila zejména přihrávka. V koncovce se skóre nejdříve vyrovnalo na stavu 21:21, poté Brňanky parádní obranou získaly dva setbally, které však využít nedokázaly. Chybou v útoku a následným přímým bodem přepustily druhý set opět Olympu - 24:26.
 
Ve třetím setu naše hráčky jasně dominovaly, za stavu 4:10 již neměl Stanislav Mitáč žádný time out, přesto jeho svěřenkyně dokázaly ztrátu do koncovky stáhnout, o což se zapříčinila zejména střídající Zoulová. Praha otočila vývoj ze 14:18 na 22:18 a následné vítězství v celém utkání si nenechala uniknout.  
  
Názory po utkání: 
Domácí:
 
Kapitán Sládková: Jsem ráda, že jsme udrželi neporazitelnost s Brnem. Utkání bylo vyrovnané, ale nám se dařilo v koncovkách a ve třetím setu nám pomohla servisem Týna Zoulová.
 
Trenér Mitáč: Souhlasím s Ondrou, koncovky dvou setů nám darovalo Brno. Ve třetím setu jsme začali pomalu a profesorsky, ovšem na rozdíl od Brna jsme chyby nedělali v koncovkách. Vyzdvihl bych účast střídajících hráček ve třetím setu Mudrové a Zoulové. Tyto hráčky rozhodly poslední set. Jsem rád, že jsme porazily Brno, s nímž jsou zápasy vždy těžké. Jsem rád, že pokud nepočítáme Prostějov, tak jsme v lize neprohrály.
 
Hosté:
 
Kapitán Staňková: V prvních dvou setech jsme neuhrály koncovky a ve třetím setu nás zničila Zoulová.
 
Trenér Marek: První dva sety jsme si prohráli sami, ve třetím setu jsme měli velký náskok, který nám sebrala Zoulová. Dobře jsme útočili, a pevně věřím, že útočnou potenci udržíme do zápasů play-off. 
 
  

 Nejvíce bodující hráčky

Olymp Praha

 

 

 

 

VK KP Brno

Vanžurová

22

16

Staňková

Sládková

10

11

Onderková

Kossányiová

9

10

Tobiášová

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT