7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Výborně. Vedeme 2:0 na zápasy

Toufarová
Naše volejbalistky ve čtvrtfinále zatím zvládají úlohu favoritek a po prvních dvou hracích dnech vedou nad Přerovem 2:0.

  

 

 

Druhé čtvrtfinále UNIQA Extraliy žen

VK KP Brno - PVK Přerov 3:1 (23,-23,11,19) 

Počet diváků: 350

Sestavy:

Domácí: Vincourová, Michaliková, Onderková, Tobiášová, Toufarová, Svobodníková. Libero: Melichárková, střídaly: Jiroušková, Širůčková, Staňková 

Hosté: Nováková, Gáliková, Murčinková, Mátlová, Dědíková, Rosenbergerová. Libero: Gambová. Střídaly: Kohoutová, Ticháčková.

Sobotní duel byl oboustranně nervózní, za což hovoří například i naše vysoké výhry 25:10 a 25:12 v prvním a třetím setu. Naopak strojové narůstání skóre v těchto setech jsme střídali s několika výpadky v lichých sadách. Nicméně do neděle jsme po sobotní výhře 3:1 vstupovali ve vedení 1:0 na zápasy.

Do prvního setu druhého duelu jsme nevstoupili dobře a rychle prohrávali 2:5. Do poloviny sady se hra vyrovnala a náš tým se do vedení dostal za stavu 11:10. Po druhém technickém time outu při servisu naší Ivony Svobodníkové jsme odskočili do vedení 18:14, jenže Přerov kontroval servisem Moniky Dedíkové a v koncovce hostující tým vedl 21:20. Střídající blokařka Anna Širůčková potom podáním zatlačila přerovskou přihrávku a naše děvčata si pomohla blokem. Naši těsnou výhru 25:23 vybojovala jednoblokem Pavla Vincourová.

Druhý set přinesl opět vyrovnaný volejbal, ale tentokrát jsme museli Přerovanky dotahovat my. V koncovce to vypadalo na bezproblémové vítězství hostů, ale naše hráčky ještě vykouzlily drama. Nakonec ovšem Přerov zvítězil 25:23 a srovnal na 1:1. Vyrovnanou třetí sadu rozuzlilo před prvním technickým time outem podání naší Marie Toufarové, které šestkrát rozložilo přerovský příjem. Zkázu přerovské defenzivy následně dokonala servisem Ivona Svobodníková a zvítězili jsme 25:11.

Ve čtvrtém setu tahal Přerov od začátku za kratší konec provazu, i když se naše volejbalistky ani jednou neocitly ve výraznějším vedení. Přesto jsme působili bojovnějším dojmem a v poli se blýskli obětavějšími zákroky. V koncovce jsme dominovali a rozhodující vítězný bod na 25:19 zařídila blokem Svobodníková.

Po výhře 3:1 v sérii vedeme 2:0 na zápasy.

A jaké jsou ohlasy:

Dita Galíková (kapitánka PVK Přerov) „Máme velkou marodku, musíme točit posty. Potom jsou ve hře znát naše problémy s postavením. Nevíme, kde kdo stojí, a kupíme chyby. Rozhodla naše špatná přihrávka. Na Brno si věříme a nevzdáváme se. Nehodily jsme ještě ručník do ringu.“

Marie Toufarová (smečařka VK KP Brno) „Včerejší zápas byl nervóznější. Druhý duel jsme zvládly takticky lépe. Hrály jsme hodně týmově. Klíčovým prvkem byl náš servis, kterým jsme Přerov odtáhly od sítě. Potom se nám bránilo lépe. Pokud jsme teď hrály na sto procent, v Přerově potřebujeme bojovat na sto deset procent. Nesedí nám tamní hala. Chceme čtvrtfinále ukončit už v týdnu a do Brna se nevracet.“


 Nejvíce bodující hráčky

VK KP Brno

 

 

 

 

PVK Přerov

Svobodníková

21

16

Mátlová

Tobiášová

18

11

Rosenbergerová

Toufarová

11

9

Gálíková

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT