7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Semifinále máme v kapse. Teď Olymp

radost
Napoprvé jsme sice v Přerově neuspěli, ale druhý pokus už nám přinesl postup mezi nejlepší kvarteto ženské extraligy. Ve středu jsme v Přerově prohráli 1:3 a Hanačky snížily stav série na 1:2. Čtvrteční utkání jsme vydřely v tie-breaku 3:2 a po roce si opět zahrajeme o medaile.

 

 

 

 

Čtvrté čtvrtfinále UNIQA Extraligy žen

PVK Přerov – VK KP Brno 2:3 Sety: (-19, 23, -12, 21, -10)

Sestava Brna: Vincourová, Tobiášová, Staňková, Michalíková, Svobodníková, Onderková, libero Melichárková 

PVK Přerov: Nováková, Gálíková, Murčinková, Mátlová, Gambová, Resenbergerová, libero: Dedíková. Střídaly: Kohoutová, Ticháčková  

Naše hráčky se na postup nadřely víc. Liché sety čtvrtého duelu sice ve čtvrtek poměrně v pohodě ovládly, ale v sudých sadách jim vždy pár výměn chybělo. Přerov bojoval a odmítal konec sezony a odjezd na dovolenou. Jenže o osudu utkání rozhodla druhá polovina tie-breaku, kdy jsme předvedli lepší a koncentrovanější výkon. Přerov nám navíc pomohl několika nepřesnostmi.

Po Přerovu nás v další sérii play off čeká Olymp Praha. Tento tým jsme naposledy porazily v loňském souboji o bronz. Ale naše děvčata postupem do semifinále splnily další ze sezonních cílů a na Pražanky si věří.

Zpět ovšem k finiši čtvrtfinálových sérií. Semifinálová čtyřka extraligy má stejné obsazení jako loni. Do elitní sestavy se dostal obhájce titulu z Prostějova, Olymp Praha, naše děvčata a také Olomouc, která vyřadila po výsledku 3:1 pražskou Slavii. Olymp a Prostějov si semifinále zajistily třetími výhrami nad Frýdkem-Místkem a Šternberkem už ve středu. 

Takže teď v vzhůru do semifinále, jehož první dva duely hostí příští týden hala Olympu Praha. Poté se série přesune k nám do Brna.

A jaké jsou ohlasy?

Ivona Svobodníková (blokařka VK KP Brno) „Zápas byl strašně zajímavý. Sety, ve kterých jsme vedly, tak jsme prohrály. Naopak ty, ve kterých jsme ztrácely třeba o pět bodů, dopadly dobře. V tie-breaku jsme utekly až za stavu 9:8 a Přerov potom nasekal několik chyb, což rozhodlo. Hodně se nám ulevilo. Tento druhý zápas v Přerově jsme hrály uvolněně a s jistotou. Ve středečním utkání jsme si přerovský volejbal osahaly a prohra nám možná i pomohla.“

Vladimír Sirvoň (trenér PVK Přerov) „Brno si bylo vědomo, že má přinejhorším doma ještě jeden pokus. Kdežto my jsme museli vyhrát a kvůli tomu byl na nás mírný tlak, což se projevilo hlavně v prvním setu. Kdo měl lepší podání a příjem, byl na koni. Bohužel na naší straně bylo těchto světlejších pasáží méně. Bylo to dobré a bojovné utkání a dá se říci, že jsme se důstojně rozloučili se sérií.“ Semifinálové dvojice: Prostějov – Olomouc Olymp Praha – KP Brno


 Nejvíce bodující hráčky

VK KP Brno

 

 

 

 

PVK Přerov

Staňková

24

17

Gambová

Svobodníková

15

15

Murčínková

Tobiášová

14

11

Gálíková

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT