7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V prvním utkání jsme na Olymp nevyzráli

Avon
První pokus na prolomení letošní nepříznivé bilance je pryč. Brněnské volejbalistky hrály v základní části a nadstavbě extraligy s Olympem Praha čtyřikrát a čtyřikrát prohrály. Navíc s nelichotivým skóre 1:12 na sety. KP Brno si v pátek připsalo pátou letošní porážku. Brňanky podlehly domácímu Olympu v úvodním extraligovém semifinále 1:3 a v sérii hrané na tři výhry prohrávají 0:1 na zápasy.

 

 

 

 

 

První semifinále UNIQA Extraliy žen

PVK Olymp Praha - VK KP Brno  3:1 (-16,19,16,21) 

Sestavy:
 
KP Brno: Vincourová, Michaliková, Onderková, Tobiášová, Staňková, Svobodníková, libero: Melichárková. Střídaly: Jiroušková, Pospíšilová, Toufarová, Širůčková
PVK Olymp: Halbichová, Kossányiová, Sládková, Vanžurová, Kvapilová, Kallistová, libero: Dostálová. Střídala: Zoulová, 

diváci: 100

 

 

Samotné utkání se přitom od úvodu vyvíjelo pro Královopolanky velice dobře. Hráčky hýřily aktivitou a výborně servírovaly. Stanislav Mitáč měl již za stavu 3:11 vybrané oba oddechové časy a porážce v první sadě nedokázal zabránit. V druhé sadě viděli diváci vyrovnaný boj, který za nepříznivého stavu 14:16 pro domácí zvrátila na stranu Olympu Kalistová díky perfektnímu podání, na kterém zůstala devětkrát v řadě. Do třetího setu získal Olymp patřičné sebevědomí. Do té doby dobře střežené smečařky Kossányiová s Kvapilovou začaly útočně doplňovat Vanžurovou, brněnský útok se naopak začal vytrácet dík horší přihrávce. Brno ještě ve čtvrté sadě dokázalo vyrovnat na 14:14, Olympu však příliš cestu za prvním vítězstvím v semifinále nezkomplikovalo a prohrálo 21:25.

Druhou semifinálovou bitvu hostí hala v Přípotoční ulici už v sobotu. Pražanky jsou v sérii favorit. V základní části extraligy skončily druhé za hegemonem z Prostějova. Na Královo Pole získaly šestnáctibodový náskok. „Nebojíme se, i když Olymp je letos skvělý. Je si strašně jistý tím, že má senzační útok. Musíme jim teď výbornou obranou srazit sebevědomí, potom máme šanci soupeře potrápit. Ony postoupit musí, my jenom můžeme, takže nejsme pod tlakem. To nám snad pomůže,“ vyprávěla brněnská smečařka Martina Michalíková.

Právě osmnáctiletá hráčka táhla Brno v prvním utkání. Nasbírala čtrnáct bodů. Víc se na palubovce dařilo jen pražské Tereze Vanžurové. Reprezentační univerzálka bodovala dvacetkrát a nejvýrazněji se podepsala na výhře domácího celku. Ve druhé sérii vede Prostějov po jasném výsledku 3:0 nad Olomoucí také 1:0 na zápasy.

 Nejvíce bodující hráčky

VK KP Brno

 

 

 

 

PVK Olymp

Michaliková

14

20

Vanžurová

Staňková

11

13

Sládková

Onderková

10

11

Kossányiová

 

Záznam utkání naleznete na tvcom.cz

(autor: Marek Těšík pro denik.cz)  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT