7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Jako přes kopírák

blok
I po velikonoční sobotě platí, že na Olymp brněnské hráčky zbraň v této sezóně stále neznají. V kvalitním utkání hodném semifinále ženské extraligy byly ale dlouho rovnocenným soupeřem. Co však na tom, když v koncovkách hra Pražanek dominuje. Hráčky Olympu tak po vívtězství 3:1 do Brna pocestují s postupovým mečbolem a vidinou finále.

 

 

První semifinále UNIQA Extraliy žen

PVK Olymp Praha - VK KP Brno  3:1 (-16,22,19,20) 

Sestavy:

KP Brno: Vincourová, Michaliková, Onderková, Staňková, Toufarová, Svobodníková, libero: Melichárková. Střídaly: Jiroušková, Pospíšilová, Širůčková PVK

Olymp: Halbichová, Kossányiová, Sládková, Vanžurová, Kvapilová, Kallistová, libero: Dostálová. Střídala: Zoulová, Mudrová, Škrampalová

diváci: 150

Brno dokázalo potrestal pomalý start Olympu, vedení 11:3 dokázalo využít a ujalo se vedení 1:0. Olymp však v úvodu druhé sady začaroval prostor nad sítí. Do prvního technického tajmu si jich připsal rovnou pět a získal vedení 8:2. Brňanky však znají svoji sílu, nezpanikařily a dík spolehlivé přihrávce a rychlé hry Vincourové získaly v setu převahu a dokonce do druhého technického tajmu otočily na 16:14. Brno ještě vedlo 18:16, poté ale přišly chvíle Pražanek. Dvakrát se ubránily našemu útoku a náskok byl pryč. Týmy poté ukusovaly téměř bod po bodu, Pražanky však náskok od stavu 21:19 pohlídaly a ve druhé sadě zvítězily. Třetí sada pokračovala v rytmu té předchozí, ale pouze do stavu 9:9. Brněnský útok upadl na značnou chvíli do kómatu, ze kterého se probral až ve druhém technickém tajmu a stavu 10:16. Pro Pražanky nebylo přiliš těžké sadu uhájit a ujmout se vedení 2:1.

Úvod čtvrté sady sice naznačil, že naše hráčky nic nevzdávají, ujaly se vedení 4:1 ale na oddechové osmičce bylo opět vyrovnáno. Olymp měl více ze hry a postupně hromadil body na svoji polovinu, skvěle přitom pracoval nadále na bloku, kde v celém utkání dominoval. Ondřej marek se pokoušel měnit sestavou tak, aby našel ztracený útočný potenciál, Pražansky se však bránily úspěšně i nadále. Olymp zvítězil i ve čtvrté sadě a to poměrem 25:20, čímž si zajistil postupovou šanci na palubovce v Brně.

Na závěr vyjádření obou stran:

Domácí:

Kapitánka Andrea Sládková: "Dnešní zápas se vyvíjel jako včera. Brno hrálo výborně v poli, ale já jsem ráda, že v sérii vedeme 2:0 na zápasy."

Trenér Stanislav Mitáč: "Hlásím splněný cíl ? oba zápasy jsme vyhráli, ale bylo to strašně těžké. Náš výkon ovlivnila nemoc Halbichové. Náš dnešní špatný rozjezd, vidím v podvědomí hráček, po včerejším vítězstvím. Musím pochválit Brno, hlavně za hru v poli. Důležitý byl třetí set. Utkání bylo pohledné, pro diváky atraktivní. Výrazně jsme soupeře přehráli na bloku. Dnes zahrála velmi podařené utkání Škrampalová a vysoký standart si udržely Kossányiová a Vanžurová."

Hosté:

Kapitánka Sandra Onderková: "Zápas byl podobný jako včera. Je jen škoda že v nastoupeném trendu nevydržíme po celý zápas."

Trenér Ondřej Marek: "Z naší strany to bylo lepší utkání. Hráli jsme dobře v poli, ale hůře jsme bránili na síti. Náš výkon se odvíjí s hrou Staňkové ? pokud ona nezahraje tak jak má, nemůžeme vyhrát."

 

 Nejvíce bodující hráčky

VK KP Brno

 

 

 

 

PVK Olymp

Toufarová

15

18

Kossányiová

Staňková

10

13

Vanžurová

Onderková

9

10

Mudrová

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT