7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Znovu pouze o třetí

blok
Pro letošní sezónu již na vždy bude platit, že KP Brno na soka z pražského Olympu vítězný recept nenašlo. Na místo volejbalové bitvy přišla poměrně jasná záležitost ve prospěch hostů. Královo Pole podlehlo v třetím semifinálovém utkání Olympu Praha 0:3 a po roce si s Olomoucí zahraje opět o třetí místo. 

 

 

 

Třetí semifinále UNIQA Extraliy žen

VK KP Brno  0:3 - PVK Olymp Praha (-20,-19,-19) 

Sestavy:

KP Brno: Vincourová, Michaliková, Onderková, Staňková, Toufarová, Svobodníková, libero: Melichárková. Střídaly: Jiroušková, Pospíšilová, Širůčková 

PVK Olymp: Halbichová, Kossányiová, Sládková, Vanžurová, Kvapilová, Kallistová, libero: Dostálová. Střídala: Zoulová

diváci: 500

Slušně zaplněná hala Vodova přišla podpořit domácí tým v duelu, který naposledy mohl zkomplikovat cestu do finále Pražanek z Olympu. Naše hráčky sice po návratu z Prahy slibovaly pomstu za porážky, které jim soupeř mnohokrát v průběhu celé sezóny připravil, realita však byla o něco krutější.

Tým hostí přijel do Brna připraven lépe než kdy jindy v předešlé sezóně a domácím k vítězství nedal ani "přičuchnout". Z tradičních opor Olympu byla v utkání nejvíce vidět univerzálka Vanžurová, která zasnamenala vůbec nejvíce bodů ze všech hráček. Olymp mimo jejího útoku vsázel na poctivou obranu na síti, kterou zúročil zejména proti Michalikové a Toufarové. Ondřeje Marka tak mohl těšit alespoň výkon Staňkové, která na sebe v rozhodujících momentech brala zodpovědnost a konkurovala ofenzivní síle Olympu. Naše hráčky často v úvodu zaznamenaly ztrátu na pražský tým, kterou po celé utkání horko těžko doháněly. Olymp tak vstupoval do koncovek s větším klidem a roli favorita s přehledem potvrdil.

Naše hráčky se tak po roce představí v malém finále o bronzové medaile. V cestě jim bude opět stát tým SK UP Olomouc, který v druhé semifinálové dvojici padl hladce s Prostějovem. Brňanky tak budou moci oplatit soupeřkám rok starou krutou porážku v pátém utkání na vlastní palubovce, která připravila brněnský tým o medailové umístění.

Vyjádření po utkání:

Domácí: 

Kapitán Onderková: Dnešní zápas byl jednoznačně nejhorší z celé série s Olympem. Nemohly jsme se jim vyrovnat v žádné činnosti, nepomohly jsme si servisem a nešla nám ani přihrávka. Soupeř nás dobře bránil a byl lepší v poli.

Trenér Marek: Dnes jsem velmi zklamaný, protože jsem předpokládal, že to bude podstatně vyrovnanější zápas. Z naší strany to byl jednoznačně nejhorší zápas z celé série a dnes jsme si vítězství nezasloužili.

Hosté:

Kapitán Sládková: Jsme rády, že jsme tuto sérii dnes dotáhly do konce, protože Brno je pro nás velmi silný soupeř, který hraje výborně. Bylo to pro nás těžké utkání a jsme rády, že jsme to dotáhly do finále.

Trenér Mitáč: Jsem rád, že jsme dnešní utkání zvládli a ke všemu v poměru 3:0, protože jsme měli trošku obavy, jak to tady bude vypadat, protože brněnské hráčky minulý týden v Praze hrály velmi dobře. Řekl bych, že mnohem lépe nežli v tomto utkání. Za sebe musím říct, že utkání bylo pěkné a divácky atraktivní, byly tam hodně dlouhé výměny a diváci si při takovém volejbalu přijdou na své. Ale jinak k volejbalu samotnému. My jsme velice dobře servírovali, brněnské hráčky měly problémy s přihrávkou a od toho se odvíjel celý zápas. V celé sérii jsme byli daleko lepším blokujícím týmem a tato činnost nám společně se servisem velice pomáhá. A jsem rád, že jsme ve finále a s radostí musím konstatovat, že jsme nejlepším českým týmem.

 

 

 

 Nejvíce bodující hráčky

VK KP Brno

 

 

 

 

PVK Olymp

Staňková

14

19

Vanžurová

Svobodníková

6

9

Kalistová

Onderková

6

8

Kvapilová



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT