7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Krůček od bronzu

Vinci
Kdo čekal vyrovnanou bitvu a zarputilý boj o každý míč v prvním utkání o třetí místo mezi týmy Králova Pole a Olomoucí, hluboce se mýlil. Dokonce ani nedošlo na tradiční setkání brněnského rychlého útoku s precizní olomouckou obranou. Hostujícím hráčkám se utkání vůbec nevyvedlo na přihrávce, naopak Brno zaznamenalo neuvěřitelných patnáct přímých bodů z podání a v utkání jasně zvítězilo 3:0. Odveta je na programu ve středu v Olomouci.

 
 
 
 
 
 
 
 

První utkání o třetí místo UNIQA Extraliy žen

VK KP Brno - SK UP Olomouc 3:0 (13,11,11) 

Počet diváků: 350
Rozhodčí: Pecháček, Kovář  
 
Sestavy 
Domácí: 
Michalíková M., Onderková S., Tobiášová T., Staňková R., Svobodníková I., Vincourová P. Libero: Melichárková Š. Střídaly: Toufarová M., Jiroušková T. 
Hosté: 
Gregorová V., Polášková L., Rutarová E., Vanžuroá H., Honková A., Nachmilnerová I. Libero: Maléřová H. Střídaly: Grofková V.
 

 
Olomouckým tým, kterému chybí zkušená Chalcarzová, měl problémy s příjmem od samého úvodu. Brno si pečlivě servisem hledalo Honkovou, které se v této činnosti nevedlo. Zejména Tobiášová a Staňková trápily olomouckou smečařku tak, až se ji trenér Teplý rozhodl ve druhém setu vystřídat. Bez dobré přihrávky a hry středem byl útok Olomouce po celé utkání poměrně neškodný, na útok Honkové byl dobře připraven brněnský blok, o Poláškovou se v poli starala Michaliková a Melichárková, univerzálka Vanžurová tak měla svoji roli velice těžkou a často se v riskantním útoku dopustila chyby.
 
Olomouc si v utkání připsala pouhých jedenáct bodů útokem, Brno naproti tomu třicet, když nejvíce účet hostí zatížila jedenácti body Staňková. Všechny tři sety se pro brněnský tým vyvíjely podobně, Královopolské hráčky si od úvodu budovaly náskok, na který hráčky Olomouce nereagovaly. Teprve třetí set přinesl ke konci více boje, přesto se dá vítězství Brna označit za suverénní.
 
O tom zda bude moci brněnský divák vidět hráčky domácího klubu ještě jendou na Vodové rozhodne středeční utkání v Olomouci. V sérii hrané na dvě vítězná utkání bude Brno proměňovat vítězný mečbol, jestliže však olomoucká děvčata najdou dostatek síly a vůle a vzepřou se osudu, o bronzovém medailistovi rozhodne poslední brněnské utkání hrané v sobotu.
 
Vyjádření:
 
Domácí: Kapitánka Onderková:  Výsledek je pro nás až nečekaný, protože jsme předpokládaly, že Olomouc bude hrát s větším nasazením. Výborně jsme podávaly a bránily. Byly jsme prostě jednoznačně lepší a doufám, že to potvrdíme i v Olomouci.
 
Trenér Ondřej Marek:  Dnes jsme hráli dobře, pohlídali jsme si Olomouc. Na síti, v poli i v obraně jsme začali velice dobře. Dnes jsme byli jednoznačně lepší a teď se musíme připravit na další utkání a v Olomouci to již zvládnout.
 
Hosté: Kapitánka Gregorová: Z naší strany jedno z nejhorších utkání za poslední dobu.
 
 

 Nejvíce bodující hráčky

VK KP Brno

 

 

 

 

SK UP Olomouc

Staňková

15

4

Nachmilnerová

Svobodníková

13

4

Polášková

Tobiášová

10

4

Vanžurová


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT