7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ženy sahaly po vítězství, slavila však Potsdam

V nečekané drama přerostl úvodní duel Králova Pole v letošní Grand Prix. Královopolanky po špatném úvodu otočily utkání s jedenáctým týmem německé Bundesligy, aby jej ztratily v tiebreaku. Královo Pole - SC Potsdam 2:3 (-14,24,21,-23,-8)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V úvodu zápasu to byly domácí hráčky, které jakoby ohromené velkou brněnskou halou, ztrácely cit pro přihrávku i následný útok. Naproti tomu soupeř výborně servíroval a na veškeré brněnské útoky stavěl precizní dvojblok. Hře Královopolanek chybělo nasazení, přesnost i důvtip. Hladový soupeř zasazoval své oběti zásah za zásahem, po první sadě to bylo na boxerské K.O.
 
Naděje však umírá vždy poslední a Brňanky zabraly v pravý čas. Za příchodu nové hráčky na hřiště Kláry Vyklické, jako by stouplo sebevědomí domácí obraně o sto procent. Najednou již nebylo tak snadné hostující Potsdami útočit a ani s takovou samozřejmostí blokovat, Brno začalo pozvolna ukrajovat z pětibodové ztráty. V útoku se pravidelně střídala trojice Michaliková, Toufarová a Šnellyová, za druhého technického času již bylo Královo Pole ve vedení. V tuto chvíli viděla Vodova bojovný volejbal, v každé rozehře míč přeletěl opakovaně síť, činila se obě libera, v dresu domácích hostující Krystýna Zoulová, jejíž příchod z pražského Olympu se připravuje. Družstva se v koncovce přetahovala o každý míč, Brno však mělo první setbol, při druhém již bylo úspěšné.
 
Do třetí sady vlétla na podaní jako uragán nahrávačka Kamila Součková. Několika diagonálními pokusy odrovnala německou přihrávku, první technický timeout následoval za stavu 8:3. Nebýt výpadku na podání v polovině sady, kdy postupně zkazila téměř celá šestice hráček, dopadl by třetí set naprosto jednoznačně. Potsdam se trápila v útoku, Brno výborně četlo hru středových hráček, ze hry vyřadilo Chorvatskou smečařku Jeličovou. Zmíněná série na podání však uvolnila hosty z tlaku, ti pak začali ukrajovat bod po bodu. Potsdami však ve sprintu po dorovnání došel dech a Brno si koncovku pohlídalo.
 
Čtvrtá sada jen potvrzovala, jak kvalitní a vyrovnaní soupeři na sebe narazili. Oba týmy excelovaly v obraně, Michaliková i Zoulová, Zulow i Fanzini dokázaly, že neexistuje ztracený míč a jedna druhou nutila k fantastickým zákrokům v poli. Razanci na útoku univerzálky Fresco střídaly chytré ulívky Suchoňové. Bohužel to byly hostující hráčky, které měly šikovnější ruku a více štěstí na své straně. Vysokým a kompaktním blokem si v závěru vynutily setbol, který ihned proměnily. Brňankám v tu chvíli nepomohlo ani taktické střádaní Menšíkové na příjem místo Toufarové.
 
Tiebreak nepřinesl očekávaný domácí zápal po vítězství. Přestože měly svěřenkyně Václavíka v kažé rozehře na rukou dohrávku, soupeř si počínal v poli velice jistě, v důležitých momentech se k argentinské univerzálce Fresco přidala střídající smečařka Grunding. Jestli došly síly nebo víra ví nejlépe hráčky. Pravdou ale je, že Brno dokázalo přičítat body spíše jen po chybách soupeřek, naproti tomu Potsdam potrestala sebemenší zaváhání. Za dané situace již nebylo pro německý tým těžké dovést utkání k vítěznému konci.
 
VK KP Brno - SC Potsdam 2:3 (-14,24,21,-23,-8)
 
Základní sestava VK KP Brno: Součková, Toufarová, Onderková, Šnellyová, Michaliková, Suchoňová, libero Zoulová. Střídala Vyklická, Menšíková, Širůčková
 
V paralelně hrajícím utkání na Staré hale porazil Lokomotiv Baku Doprastav Bratislava 3:2. 
 

 

 

Foto: Ondra Driml    

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT