7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Naše ženy na Olymp Mizuno Cupu

Našim ženám se povedl bezmála husarský kousek, když po více jak roce porazily pražský Olymp. Jednalo se sice o přípravu, třeba se však v utkáních s tradičním rivalem blýská na lepší časy.
 
 
 
 
 
 
 
První zápas: Brno x Olymp 3:1 (22:25, 25:20, 25:19, 25:21)
zákl. sestava: Součková, Suchoňová, Marešová, Toufarová, Michalíková, Onderková, Zoulová střídající: Vyklická, Menšíková
 
Vyjádření asistenta trenéra: Po bojovném kolektivním výkonu jsme porazily domácí tým Olymp Praha. Toto vítězství je pro nás velmi důležité, především pro sebevědomí děvčat. Přáli bychom si, aby se hráčky prezentovaly takovýmto výkonem v každém utkání.
 
Vyjádření kapitánky družstva: Do zápasu jsme vstoupily s velkou chutí a během 1. setu si držely náskok nad Olympem. Bohužel koncovku jsme nedotáhly do vítězného konce. Při vstupu do 2. setu nám Olymp velmi rychle odskočil asi o 6 bodů, ale zkoncentrovaly jsme se, tento náskok vymazaly a otočením skóre vyhrály 2. set. Další 2 sety jsme byly herně a hlavně i morálně nad soupeřem, to je dostalo pod tlak. Hrály jsme týmově a pozorně na síti i v poli. Byl to dobrý kolektivní výkon.
 
Průběh utkání: Vstup do zápasu byl velmi bojovný, výsledky snažení se velmi brzy objevily na skóre. Celý první set se odehrával příznivě nakloněný na naši stranu, dokud soupeřky ke konci setu nezměnily styl útoku. Místo tvrdých úderů se začaly objevovat šikovné ulívky, na které jsme bohužel včas nezareagovaly a podlehly Olympu Praha v poměru 22:25. Druhý set se naopak odehrával v úplně jiném ražení. Okamžitě od prvního písknutí jsme velmi ztrácely, Olymp nás přehrával a při ztrátě více jak sedmi bodů to s námi nevypadlo vůbec dobře. Poté přišla změna. Bloky Marušky Toufarové a následné výborné polaření ostatních hráček zvedlo tým a zase se nám začalo dařit. Postupným stahováním a vyhýbáním se zbytečných chyb jsme se dotáhly na Olymp a 2. set si urvaly pro sebe. Od Té chvíle jsme se víceméně nedostaly do úzkých a další 2 sety předváděly pohledný volejbal, který jsme ukončily vítězstvím 3:1.
 
Druhý zápas: Brno x Drážďany 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)
 
Základní sestava: Vyklická, Marešová, Širůčková, Nálezková, Šnellyová, Zoulová, Toufarová střídající: Menšíková
 
Vyjádření asistenta trenéra: S pozměněnou sestavou jsme opět předvedly bojovný a kvalitní výkon proti týmu z Drážďan, ačkoli jsme duel prohrály. Za tento turnaj bychom chtěly hráčkám poděkovat, za jejich předvedené výkony v obou zápasech.
 
Vyjádření kapitánky družstva: V druhém zápase nám opět nechybělo nasazení a odhodlání vyhrát. Se soupeřem jsme držely krok až do posledních chvil jednotlivých setů, ale tam se projevila velká kvalita a zkušenost německého bundesligového týmu.
 
Průběh utkání: Do zápasu jsme nastoupily v nové sestavě, která se hned na začátku ještě pozměnila o jednu hráčku, když krátce po zahájení 1. setu střídala na post smečařky libero S. Menšíková namísto M. Toufarové (bolest břišních svalů). Od začátku jsme prezentovaly naší bojovnou hru již z prvního utkání. Soupeř předváděl velmi agresivní hru jak při útoku, tak při obraně na síti, ale díky dobrému výkonu na všech postech jsme s nimi držely krok a žádný míč nespadl jen tak na zem. Krok jsme držely zhruba do poloviny setu, poté přišlo pár nevynucených chyb a tým z Drážďan si už kontrolovaným výkonem došel pro vítězství 1. setu. Ve 2. setu do stavu 10:10 to byl vyrovnaný boj, od tohoto stavu jsme nepřihrály 3 servisy a následným nedůsledným útokem a obranou nás začaly přehrávat. Jakmile jsme přestaly tlačit soupeřky k chybám, projevila se jejich herní vyspělost. Odskočily nám na rozdíl 5ti bodů, který si pohlídaly až do konce setu, i přes naši velkou snahu to odvrátit a set skončil stavem 25:20. Ve 3. setu jsme předvedly nejvyrovnanější výkon se soupeřkami, s tím, že o vítězi se rozhodovalo počtem chyb, který byl opravdu minimální, ale přesto výraznější než u našich soupeřek. I přes prohru 0:3 jsme byly důstojným soupeřem.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT