7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ženy doma podlehly Frýdku-Místku

Netypický obrázek musí sledovat brněnští fanoušci. Jak ženy Králova Pole, tak družstvo SG Brno, okupují spodní patra tabulky UNIQA extraligy žen. Na paniku je však ještě brzy, soutěž je teprve na začátku.

 

 

 

 

 

Olomouc před sezonou investovala do své budoucnosti, když nakoupila brazilskou blokařku Silvu nebo z Frýdku přivedla smečařku Helenu Kojdovou. Jiří Teplý navíc vyhlásil boj na druhé frontě - Olomouc si vyzkouší evropské poháry. I proto brněnská kapitánka Toufarová pasovala Olomouc na druhého největšího favorita UNIQA extraligy žen. Olomouc však hned ve druhém kole narazila v sousedním Přerově, a tak se může zdát, že jeden bod, které Brňanky přivezly z Hané, je málo.

Ve druhém kole se Královopolanky přestavily poprvé na domácí půdě ne zrovna přesvědčivým výkonem, když podlehly Frýdku Místku. Ten naopak potvrzuje pozici černého koně soutěže - vždyť stejně jako Olymp a Prostějov neztratil ještě ani set. V Brně Frýdek předváděl opět kvalitní, útočný volejbal, režírovaný nahrávačkou Dudovou. Slovíčko "opět" se vrací k nedávno sehranému přípravnému utkání mezi Královým Polem a Frýdkem, ve kterém hráčky ze Severní Moravy zvítězily 4:1.

Brnu tak zbývá jediné - trpělivost. V základní sestavě se aklimatizují nové hráčky, které přebraly štafetu po "hvězdné" trojici Vincourová, Svobodníková, Melichárková. Nahrávačka Součková sice není v extralize nováčkem, protože v loňské sezóně režírovala záchranné boje týmu SG Brno, zapomenout se však nedá na fakt, že je stále ještě juniorkou. Levoruké univerzálky Toufarovou a Šnellyovou zbrzdila v přípravě opakovaná zranění, podobně na tom byla i Staňková, která navíc koketovala se zahraničním angažmá. Trenér Václavík může nejvíce spoléhat na čtveřici kvalitních blokařek a libero Zoulovou, která přistoupila na hostování z pražského Olympu, ve kterém kryla záda Dostálové. Sám však ví, že tyto hráčky mu vítězství nezaručí.

Družstvo SG Brno navazuje na předešlou sezónu. V ní získalo sedm bodů za dvě vítězství nad Frýdkem a Šternberkem. Z tohoto pohledu se zdá jeden bod po třech kolech dobrým příslibem do budoucna, reálně však trenér Ondřej Marek a celý tým myslel na víc. Vždyť družstvo Šternberku před sezónou nijak neposílilo, Slavii Praha Brňanky porazily v přípravném turnaji v Brandýse 3:0. V utkání s Olympem Praha nemohly Brňanky nic ztratit, přesto jej sehrály více ustrašeně než bylo zdrávo. "Hodiny a hodiny tréninků nedokážeme převést do utkání, nás trenéry ani tak netrápí mladistvé chyby v naší hře, jako neochota změnit projev a dodržet základní taktické pokyny. Zásadně se musíme poučit ze vstupů do utkání, ty máme velice špatné" komentoval brněnský asistent Nezhoda první čtyř zápasový trip, který brněnské hráčky sehrály v tomto týdnu. Zapomenout nesmíme na pohárové vystoupení SG v bratrovražedném boji s Královým Polem. Ten zkušenější hráčky áčka žen vyhrály 3:0. Zatím co trenéra Marka mohla těšit předvedená hra jeho svěřenkyň v utkání ze Šternberkem a mrzet konečný výsledek, víkendová utkání ho spíše naštvala. "Slavia byla jasně lepší ve všech činnostech a zaslouženě vyhrála" byl jeho strohý komentář po sobotním duelu. V hlavě ho však bodala myšlenka, která mu říkala, že tak jednoznačné to rozhodně být nemělo.

Zatím co Brno se ve středu představí na domací palubovce v poháru CEV proti Bielsku Biala a v sobotu v Prostějově, SG Brno si vychutná zasloužený odpočinek a bude regenerovat na čtvrté kolo. Ne však úplně. Tři hráčky ze základního kádru se již v úterý hlásí do služby kadetské(!) reprezentace, další tři hráčky Brno vyšle z královopolské juniorky. Reprezentace má na programu druhý hrací trip v první lize žen. Navštívit je můžete o víkendu v Mikulově.

 

(foto: Ondřej Driml)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT