7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nahlodali jsme polského favorita

Nejprve hra kočky s myší, ale ve finále dramatická volejbalová podívaná. Tak vypadal středeční první duel úvodního kola evropského Poháru CEV mezi našimi domácími děvčaty z KP Brno a polským favoritem Bielsko Biala. Vedoucí tým Orlen ligy si z Brna odvezl vítězství 3:1 a k postupu do druhého kola mu za týden stačí jakákoliv výhra z domácí palubovky.

 


 

Naše mladé hráčky v prvním a druhém setu nestíhaly tempo zkušeného protivníka. Hostující volejbalistky byly na bloku i v útoku o decimetry výš na síti, což rozhodovalo o osudu řady výměn. V obraně a útoky středem sítě zářila především blokařka Gabriela Wojtowiczová. Ztratili jsme ostych až ve třetí sadě, kdy jsme vyrovnaný set dotáhli do dramatické koncovky. Tam jsme díky většímu nasazení zvítězili 26:24. Blýskla se například Sandra Onderková, která se nebála skočit pro téměř ztracený míč mezi reklamní panely. Opakovaně také povedeně útočila.

Parta koučů Stanislava Václavíka a Radima Vlčka dala zapomenout na druhý set, kde schytala krutý výprask 9:25. V dresu polských favoritek se objevily i nedávné české reprezentanty a výrazné tváře všech týmů, ve kterých kdy nastupovaly, smečařka Helena Horká a blokařka Milada Spalová-Bergrová. Obě volejbalistky ovšem většinu zápasu trávily v sektoru pro střídající hráčky, protože je trenér šetřil na další víkend v Orlen lize.
I čtvrté dějství přineslo vyrovnanou hru. Jeden z nejlepších polských celků posledních let působil viditelně zaskočeně a navíc herně polevil. Dosud neporažený tým ligy našich severních sousedů kazil v útoku a v polovině sady jsme vedli dokonce 13:8. Nakonec se ovšem projevila větší zkušenost hráček v černých dresech a Bielsko Biala hlavně díky kvalitnějšímu bloku sadu uzmulo po napínavé koncovce poměrem 25:23. Rozhodující vítězné útoky zařídila právě Horká, která v minulosti oblékala i brněnský dres.

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT