7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Blízko setu, nakonec s prázdnou

Brněnské volejbalistky pokračují v sérii utkání s favorizovanými soupeři. V Prostějově byly blízko vedení 1:0, nakonec však odjely domů bez zisku jediného setu.
VK Agel Prostějov - VK KP Brno 3:0 (21,9,14)

Základní sestava Prostějov: Vincourová, Kossanyiová, Zarková, Velikiy, Gomes, Assis, libero: Chlumská, střídaly: Miletič, Hrončeková

Základní sestava Brno: Součková, Marešová, Vyklická, Staňková, Michaliková, Suchoňová, libero: Zoulová, střídaly: Toufarová, Nálezková, Širůčková, Onderková

 

Královopolanky se podruhé v týdnu přesvědčily, jak krutý může být volejbal. Ve středu byly blízko zkrácené sadě v poháru CEV, o tři dny na to po nezvládnuté koncovce první sady skously hořkou porážku s prostějovským Agelem. Přitom začátek utkání se vyvíjel slibně. Brňanky stačily bránit útočné nájezdy soupeře nad sítí, dirigované Pavlou Vincourovou, navíc se nebály riskovat v útoku. V koncovce jim dokonce soupeř nabídl dvakrát míč zadarmo, bohužel se ze zisku neradovaly. Když přišly navíc dvě zkažená podání, radoval se soupeř.

 

 

Poté šlo vše jak na tobogánu. Nepřesná přihrávka znamenala útok proti vysokému kompaktnímu bloku a skvělé Chlumské v poli. Ani se příliš nebylo čemu divit, když na ukazateli zanedlouho svítil stav 16:2 pro domácí. Přestože se hra brněnských hráček postupně ukáznila, na rozjetý tým hrající ligu mistrů výkon zdaleka nestačil. "Od druhého setu jsme měli problém na přihrávce, a pokud jsme náhodou přihráli, soupeř naše kombinace středem dobře předpokládal" zhodnotila po utkání Sandra Onderková. "Jediné, v čem jsme dnes alespoň částečně konkurovali, byla naše obrana, za to ostatní nemůžeme naše hráčky pochválit" doplnil asistent Vlček. Za pravdu dávají oběma i statistiky. Kůlové hráčky Staňková, Michaliková a Marešová dohromady odútočily více jak devadesát procent všech útoků, ovšem úspěšné byly pouze ve dvaceti procentech z nich.
Na druhou stranu si Brno připsalo sedm bodů blokem, což je jen o jeden méně než soupeř.

 

 

Brno tak nadále čeká na své první vítězství v sezóně. Bohužel jim úplně nepřeje ani los. Nejdříve se pokusí o malý zázrak v odvetném utkání poháru CEV proti Bielsko-Biale, poté přijde další bratrovražedné utkání s týmem SG Brno. V dalším týdnu již čeká Šternberk a zatím stále neporažený Olymp Praha.



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT