7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ženy v Polsku bojovaly, vítězství však bylo daleko

DR123935
Pokud chtělo Brno pomýšlet na postup do druhého kola poháru CEV, muselo porazit jednoho z největších favoritů polské Plus ligy a věřit ve zlatý set. Hráčky udržely naděje až do koncovky třetí sady, poté již soupeř dominoval a zvítězil 3:1.
BKS Aluprof Bielsko Biala - VK KP Brno 3:1 (17,-22,17,12)
Diváků: 550

Základní sestava BKS Aluprof: Wojtowicz, Czypiruk, Szymańska, Sieczka, Pelc, Łyszkiewicz, Wojtowicz (libero), střídaly Horka, Wołosz, Sawicka, Cella, Bergrova
Základní sestava Kralovo Pole Brno: Michalikova, Onderkova, Vyklicka, Souckova, Stankova, Maresova, Zoulova (libero), střídaly: Nalezkova, Snellyova, Mensikova

Zatimco do první sady lépe vstoupil domácí tým, který korunoval své snažení až vítězstvím 25:17, ve druhé dominovaly brněnské hráčky. Ty sice ještě prohrávaly 9:10, ve druhém technickém tajmu již svítilo skóre 16:12. Polky se i díky střídající Horké vzpamatovaly, ovšem to až za stavu 19:13 pro Brno. Šestibodový náskok se nakonec ukázal jako dostačující k vítězství 25:22, Brno v tu cvhíli překvapovalo domácí lepším podáním i obranou. 

Ve třetím setu se sice Polky vrátily ke svému tradičnímu výkonu, ovšem brněnská děvčata jim zdárně sekundovala opět až do druhého technického tajmu, bohužel při něm, jak se později ukázalo, se lámalo celé utkání. Od stavu 14:16 naše hráčky zaznamely už jen pouhé tři body, naopak soupeř dokráčel až k pětadvacítce.

Ještě úvod čtvrtého setu naznačoval, že by Brno mohlo znovu zkusit šáhnout po tajbrejku, vedlo 3:0, ale poté bylo všemu konec. V momentu, kdy soupeř otočil podání Součkové, nebylo pochyb o tom, kdo vyhraje čtvrtý set. Přesná obrana a útoky Horké, Celly a Bergrové ukázaly stopku brněnskému týmu v poháru CEV. Bielsko-Biala zvítězila 25:12.

Brněnský tým si tak opět po roce zahraje Challange Cup, Bielsko-Biala se naopak může stát katem dalšího českého týmu - Olomouce. Ta pokud potvrdí výsledek z prvního utkání 3:0 proti belgickému Charleroi, do druhého kola postoupí právě proti Polkám.

Na závěr přidáváme fotky z prvního-brněnského utkání KP Brno proti Bielsku-Biale.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT