7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Slavíme první výhru sezony

Předehrávka pátého extraligového kola nabídla atraktivní brněnské volejbalové derby. SG Brno jako domácí tým v královopolské hale hostilo naše děvčata z KP Brno. Oba celky dosud čekaly na první letošní výhru a dočkalo se jí naše zkušenější družstvo, které v pátek zvítězilo jednoznačně 3:0.

VK SG Brno - VK KP Brno (-17,-13,-14)

Diváků:100

SG Brno: Pospíšilová, Nálezková, Holečková, Najbrtová, Kubíčková, Herbočková, libero Uhlířová, střídaly: Beránková, Kurková, Slámová

KP Brno: Součková, Marešová, Vyklická, Staňková, Michaliková, Onderková, libero Zoulová, střídaly: Menšíková

V první sadě juniorky SG zaskočily naše děvčata kvalitním servisem, ale pomohli jsme si lepším blokem a útokem. SG navíc riskantní podání přestalo vycházet a celkem pokazilo pět servisů. Od druhého technického time outu už naše hráčky pohodlně kráčely k výhře 25:17.

Ve druhé sadě mělo SG výrazné problémy na přihrávce a od prvních výměn bylo jasné, že sadu nejspíš vyhrajeme. Nejlepší a nejdelší výměna zápasu přišla za stavu 10:5 pro naše volejbalistky, které rozehru také ovládly. Nakonec jsme utekli do velkého náskoku 21:12 a sadu v klidu dohráli s výsledkem 25:13.

Ve třetím setu si závěr duelu Královopolanky s přehledem hlídaly. Do koncovky nastoupily v obrovském vedení 21:9 a stále deptaly příjem juniorek. Zvítězily vysoko 25:14 a slavíme tak konečně první tříbodový zisk v soutěži. Ten nás poslal se čtyřmi body na sedmou příčku tabulky.

A jaké byly ohlasy?

Sandra Onderková (kapitánka VK KP Brno):
„Na začátku jsme byly trošku nervózní. Soupeřkám se dařil servis, ale všechno jsme ustály. Měly jsme zápas z velké většiny pod kontrolou. Pokulhávala nám koncentrace v koncovkách, když jsme výrazně vedly, ale SG se umí v těchto momentech nehecovat, takže si to nesmíme dovolit. Doufám, že teď jsme se dostaly na vítěznou vlnu a dlouho z ní nespadneme."

Michaela Kubíčková (kapitánka VK SG Brno):

„Neměly jsme co ztratit. Máme v zápasech s KP motivaci, protože jsme je ještě letos neporazily. Nehrály jsme s nasazením. Můžeme vyhrát jen bojovností, ale tu jsme nepředvedly. Trápila nás přihrávka, ale nebyl to jediný rozhodující faktor prohry."

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT