7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky přišly o vítězství v tajbrejku

michalikova
Z druhého kola druhé nejprestižnější domácí soutěže jsme se probojovaly hladce přes městského rivala SG Brno. Tentokrát nás čeká složitější úkol. Cesta ze třetího kola Českého poháru totiž vede pouze přes Olomouc. Ta dnes ukázala sílu a na domácí palubovce zvítězila 3:2. Odveta je na programu za dva týdny.

Český pohár žen 3. kolo

SK UP Olomouc - VK KP Brno 3:2 (-23,11,21,-14,11)

(Brno)Součková, Marešová, Vyklická, Staňková, Michaliková, Onderková, libero Zoulová, střídaly: Menšíková, Nálezková, Širůčková, Šnellyová

 

„Máme možnost potvrdit poslední extraligovou výhru 3:0 s SG a tím pádem šanci skočit na vítěznou náladu," plánovala naše nejzkušenější hráčka a blokařka Sandra Onderková. Právě páteční předehrávané utkání pátého kola extraligy proti juniorkám SG přineslo náš zlepšený výkon, kterým jsme napodobili povedený volejbal z některých setů v evropském CEV CUPu, kde jsme se dvakrát utkali s polským favoritem Bielsko Biala. „Proti SG náš volejbal vypadal docela slušně. Výhru jsme už potřebovali," uvědomoval si asistent trenéra našeho prvního týmu Radim Vlček.

S Olomoucí jsme se v sezóně potkali již podruhé. Poprvé to bylo v extraligovém utkání prvního kola. Na hanácké palubovce jsme prohráli shodně 2:3. „Olomouc je tým, na který máme. Můžeme jej porazit," říkala přesvědčeně už před startem sezony naše univerzálka Marie Toufarová. „Jenže patří s Frýdkem za Prostějovem k nejsilnějším možným domácím soupeřům," podotkl náš trenér Stanislav Václavík.

Oběma dal dnešek za pravdu. Utkání bylo po celou dobu jako na houpačce a přineslo řadu zvratů. Trenér Václavík také poprvé v sezóně výrazněji změnil základní sestavu, na pozici první smečařky se ocitla Michaliková, v seniorském áčku dostala poprvé příležitost Šnellyová. Prohra může naše hráčky mrzet, na druhou stranu není situace nikterak bezvýchodná. "Utkání bylo v průběhu dost nevyrovnané, oba týmy si vybraly slabší i silnější okamžiky. Do odvety budeme věřit ve větší odvahu na podání a kouzlo domácí haly zejména při vlastním servisu", komentoval dnešní výkon asistent Vlček.

Zadání pro druhé utkání zůstává stejné, Brno musí na Vodové vyhrát, stačí však 3:0 nebo 3:1. Olomouc sice může hřát vítězství, ovšem skóre příliš výhody do odvety neposkytuje. I ona bude muset vsázet na vítězství, počítat však může i druhým tajbrejkem. Na řadu může přijít také zlatý set, to pokud Brno zvítězí 3:2.

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT