7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Máme další povinné vítězství

V předehrávce 14. kola extraligy nabídla naše hala ve Vodově ulici opět po necelých dvou týdnech atraktivní městské derby. Hostili jsme rivala z SG Brno, kterého jsme minulý pátek porazili jednoznačně 3:0. Tentokrát v úterním duelu brněnské juniorky zlobily naše nervy mnohem víc a naše děvčata výrazně potrápily. Přesto máme povinnou tříbodovou výhru 3:1.

 

 

 

VK KP Brno - VK SG Brno 3:1 (-17,25,6,13)

KP Brno): Součková, Staňková, Širůčková, Toufarová, Michaliková, Onderková, libero: Zoulová, střídaly: Marešová, Suchoňová

(SG Brno): Pospíšilová, Nálezková, Holečková, Najbrtová, Kubíčková, Herbočková, dtřídaly: Kurková, Boušková, Slámová, Beránková, Vorlová

 

SG v úvodu překvapilo nasazením a kvalitou předváděného výkonu. Královopolanky se sice ujaly vedení 4:1, poté však jejich pozice na hřišti začala slábnout. SG si v první sadě připsalo pět bloků, navíc bylo daleko razantnější v útoku.
Pro domácí byla situace o to horší, že se obrázek neměnil ani v průběhu druhého setu. Juniorky nezbrzdilo ani naše posílení na postu druhé smečařky, kdy špatně hrající Martinu Michalíkovou vystřídala Věrka Marešová. Zlom v utkání nastal za stavu 12:8, kdy juniorky několika chybami začaly ztrácet náskok. Naše bodová šňůra se zastavila teprve za stavu 19:12. Hráčky SG však ještě jednou v utkání zabojovaly a dokonce si vynutily setbol za stavu 25:24. Rozhodující servis Pospíšilové však minul boční čárů a vypjatou koncovku jsme zvládli. Naše zkušenější hráčky získaly do třetího setu psychickou výhodu, kterou bezezbytku zúročily a juniorkám již nenabídly šanci na drama.
Domácí tým se po dalších dvou setech radoval z vítězství 3:1 a zisku třech bodů. S náskokem jednoho zápasu k dobru jsme poskočili s deseti body na pátou příčku tabulky.

 

A jaké byly ohlasy?

 
Marie Toufarová (kapitánka VK KP Brno)
„SG nastoupilo do utkání s tím, že chce vyhrát. Výborným servisem nás zatlačilo na přihrávce a dostalo pod tlak. V průběhu druhého setu se utkání začalo otáčet, zvládly jsme koncovku a začaly podávat stabilní výkon, který nás dovedl až k vítězství."

Stanislav Václavík (trenér VK KP Brno):
„SG předvedlo od začátku výborný výkon a my měli veliké problémy. Vybojovali jsme však koncovku druhé sady, což rozhodlo o zbytku utkání. Velice dobře jsme také vystřídaly, nevýraznou Michalíkovou zastoupila Marešová."

Michaela Kubíčková (kapitánka SG Brno)
„I do tohoto utkání jsme vstoupili s tím, že nemáme co ztratit a to se projevilo také na naší hře, kdy se nám dařilo ve všech činnostech. Velice dobře jsme podávaly a nebály se útočit. Ve třetím setu nám soupeř však v úvodu utekl a to nás srazilo. Ve čtvrté sadě jsme již na bojovný výkon nedokázaly navázat a prohrály."

:


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT