7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Slavia nám povolila pouze bod

Náš plán před nedělním duelem osmého kola extraligy byl jasný, získat s pražskou Slavií všechny tři body. Jenže tato vize dostala trhliny hned v úvodním setu. A to ještě nikdo netušil, že večerní duel donutí zůstat osvětlovače pražské haly v práci až do deseti hodin. Zápas totiž nakonec nabídl pět pestrých setů. Bohužel pro nás se smolným koncem. Naše děvčata prohrála 2:3 a svůj vzlet extraligovou tabulkou směrem vzhůru musela přibrzdit.

 

 

8. kolo UNIQA Extraliga žen

SK Slavia Praha - VK KP Brno 3:2 (18,-13,-17,23,19)

(Slavia):Smolková, Cebáková, Vašutová, Vinecká, Hanzlová, Caithamlová, libero: Pillerová, Brožková. Střídaly: Ančincová, Janderková, Jeřábková, Prokopová

(Brno): Součková, Staňková, Onderková, Toufarová, Michaliková, Širůčková, libero Zoulová. Střídaly: Marešová, Menšíková, Nálezková, Vyklická

 

Domácí hráčky vstoupily do utkání odhodlaně a přehrávaly nás. Druhá sada vypadala zase naopak. Našim volejbalistkám vycházelo téměř všechno a Slavia se trápila. Pražanky nakonec uhrály pouze 13 míčů.

Za stavu 1:1 naše děvčata chytila správný rytmus a i druhý set si pohlídala. Už to vypadalo, že třetí sada bude jen otázka času, ve kterém Brňanky naspoří kýžených 25 bodů. Jenže Slavia si ve čtvrté sadě vybudovala náskok, využila našeho zbytečného výpadku a vítězství v sadě si nenechala vzít i přes náš finiš před koncovkou.

Tie break jsme načali hrůzostrašně a prohrávali jsme už 6:12. Nakonec jsme si pomohli zlepšeným servisem a v koncovce si vybudovali pět mečbolů. Všechny ovšem byly marné. Naší neschopnosti složit poslední míč využila Slavia, která těsně před desátou večerní slavila výhru 21:19.

 

Naše ženy tak zůstaly na pátém místě se čtrnácti body a čekají na proklouznutí do nejvyšších pater tabulky, kde je chceme všichni co nejdříve vidět.

 

tabulka

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT