7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pohárový postup nám sebrala Olomouc

Ve čtvrteční odvetě 3. kola Českého poháru jsme pomýšleli na postup mezi nejlepší kvarteto soutěže. Z prvního duelu proti Olomouci jsme si před dvěma týdny přivezli těsnou porážku 2:3 a naše šance na semifinále vypadala slibně. Navíc jsme v zádech měli statistiku, kdy jsme v posledních čtyřech extraligových utkáních vybojovali 10 bodů z 12 možných.

 

 

 

Odveta 3. kola Českého poháru – do semifinále postupuje Olomouc

VK KP Brno – UP Olomouc 0:3 (-26, -22, -17)

(KP Brno): Součková, Staňková, Širůčková, Toufarová, Marešová, Onderková, libero  Zoulová. Střídaly: Menšíková, Michaliková, Nálezková, Vyklická

(Olomouc): Tinklová, Košická, Nachmilnerová, Vanžurová, Kojdová Honková, libero Maléřová

 

Jenže pohárový duel nám příliš nevyšel, prohráli jsme 0:3 a postup nám unikl. První sada se pro naše hráčky nevyvíjela optimálně. Olomouc si budovala náskok a do koncovky odskočila se čtyřbodovou výhodou. Naše volejbalistky ovšem povedenými útoky od obou kůlů v poslední chvilce donutily olomouckou lavičku k vybrání dvou oddechových časů v krátkém rozmezí. Za stavu 22:22 naše děvčata vyškrábla neuvěřitelný míč takřka od podlahy, výměnu uzmula a po vydařeném bloku v další rozehře si vynutila dva setboly.

Oba jsme ovšem ztratili kvůli nečisté nahrávce. V dramatické koncovce nakonec rozhodl až stav 26:28, kdy poslední míč Olomouc získala levně kvůli našemu totálnímu nedorozumění před nahrávkou.

Ve druhé sadě Hanačky přišly k brzkému vedení o čtyři body před prvním oddechovým časem. A opět lacino kvůli našim chybám. Za stavu 11:18 už asi ani Olomouc nepochybovala, že si pohlídá výhru i ve druhé sadě. I když jsme nic nevzdali, dostali se až do stavu 20:22, přesto hostující tým slavil výhru 25:22.

A jak vypadal nástup do třetího setu? Čtyři rychlé body pro Olomouc. S takovým mankem se za psychicky obtížného stavu 0:2 na sety vyrovnává těžko i zkušenějším týmům. Náskok jsme již nedohnali, neustále jsme naráželi na vysoký olomoucký blok a Olomouc si po na první pohled jasné výhře 3:0 odváží postup do semifinále poháru.

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT