7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vydolovali jsme dva body. Teď hurá na Frýdek

Na palubovce haly ve Vodově ulici se ve čtvrtek v 10. kole soutěže potkalo šesté Královo Pole a sedmá Olomouc.

 


 

 

 

 

UNIQA Extrliga ženy 10. kolo

VK KP Brno - SK UP Olomouc 3:2 (-20,21,-19,19,16)

(Brno): Součková, Staňková, Onderková, Šnellyová, Marešová, Širůčková, libero: Zoulová, střídaly: Menšíková, Nálezková, Toufarová, Vyklická

(Olomouc): Tinklová, Kojdová, Honková, Vanžurová, Košická, Nachmilnerová, libero: Maléřová. Střídaly: Polášková, Uhrová

 

V první sadě jsme měli zpočátku navrch my, ale v klíčových okamžicích rozhodla větší volejbalová důslednost Olomouce. Hanačky využily naše zaváhání po druhém technickém time outu, kdy naše volejbalistky nesložily důležité míče, přišly chyby na přihrávce i nečistě nahraný míč. Olomouc utekla před koncovkou do pětibodového náskoku, který jsme ještě chtěli eliminovat. Jenže oddechový čas hostů Olomoučanky uklidnil a ty díky kvalitnějšímu útoku zvítězily 25:20.

V úvodu druhého setu si naše děvčata pomohla servisem Romany Staňkové, která podávala devětkrát v řadě. Olomouc selhávala na přihrávce. Výsledkem bylo naše vedení 11:4. Jenže luxusní náskok se rozplynul při změně postavení. Servisem se blýskla i Olomouc, která měla i kvalitnější útok. Za stavu 16:15 už vedly Hanačky. V těchto okamžicích jsme předváděli dobrý útočný volejbal s nepříjemným servisem Anny Širůčkové a rázem jsme šli do vedení 20:17. Ve zlepšeném výkonu jsme pokračovali a zvítězili 25:21.

Na začátku třetího setu byly k vidění pohledné výměny, ve kterých se více dařilo našim hráčkám. Od poloviny sady následovala přetahovaná o každý míč. V tomto boji byla ovšem úspěšnější Olomouc, která vstoupila do koncovky ve vedení 20:16 a nakonec se radovala z výhry 25:19.

O čtyřbodové vedení ve čtvrtém dějství jsme se připravili několikanásobným nedorozuměním hráček po příjmu. Výrazně jsme si pomáhali útokem se středovými hráčkami, na což jinak poctivý olomoucký blok příliš nereagoval. Po druhém technickém time outu nám opět pomohl plachtící servis, když nás poslal do vedení 20:17. Z toho se Olomouc nevzpamatovala a za stavu 2:2 na sety rozhodoval tie-break.

Ten nabídl svižnou a vyrovnanou hru s výbornými zákroky v poli. V těch se oba celky předháněly tak dlouho, až musely o domácí výhře 18:16 a tedy 3:2 na sety pro nás rozhodnout nervy. Promarnili jsme sice čtyři mečboly, ale nakonec klíčový míč Olomouc poslala do zámezí.

Se šestnácti body jsme se posunuli na pátou příčku tabulky a hned první prosincový den nás čeká výjezd do Frýdku-Místku. Proti Sokolkám se nám letos nedařilo v přípravě ani v úvodním vzájemném duelu, který jsme prohráli v polovině října 0:3. Držme našim hráčkám palce, ať sobotní utkání dopadne mnohem lépe.

A jaké byly ohlasy?

 

Marie Toufarová (kapitánka VK KP Brno)

„S Olomoucí jsme poslední dobrou jen prohrávaly. Znovu jsme nechtěly. Rozhodlo naše větší nasazení. V koncovce pátého setu jsme si pokazily lehce čtyři balony, ale naštěstí jsme problémy ustály. Jsem za výhru moc ráda.“

 

Radim Vlček (asistent trenéra VK KP Brno)

„Jsme rádi za vítězství, i když 3:1 by bylo lepší. Za bojovnost si holky zasloužily vyhrát, ale koncovku zápasu jsme měli dohrát klidněji.“

 

Veronika Tinklová (kapitánka UP Olomouc)

„Dnešní utkání se nedá moc hodnotit. Vlastními chybami jsme si dnes utkání prohrály samy. Dvě osmibodové šňůry soupeře rozhodly o dvou setech a tie-break je jen o štěstí, které jsme neměly.“

 

Jiří Teplý (trenér UP Olomouc

„Utkání bylo nehezké se spoustou chyb na obou stranách. Dnes vyhrál odvážnější a bojovnější tým.“

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT