7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky vyhrály mezinárodní miniturnaj

 Brněnské volejbalistky úspěšně absolvovaly mezinárodní miniturnaj, jehož byly pořadatelem. Ve vzájemných zápasech hladce porazily své soupeřky z Bratislavy a Budapešti a s přehledem obsadily první místo.

Fotogalerie a výsledky uvnitř článku

Oproti předcházejícímu turnaji se brněnská hra výrazně zlepšila, především v razanci na servisu a v útoku. K tomu bezesporu přispěla smečařka Jana Goliášová, která se poprvé objevila v přípravných zápasech. Tentokrát se Brňankám dařilo i na příjmu, kde vyčnívala další z kvalitních mladých odchovankyň, Lucie Drexlerová.
Celkově je patrné, že kvalita brněnského mladého kádru jde nahoru, což těšilo i brněnského trenéra Vladimíra Samka: "Od minulého turnaje jsme se opět zlepšili. Všechny hráčky poctivě trénují a je radost sledovat, jak se jejich výkony postupně zlepšují. Také nám pomohlo, že jsme nastoupili v silnější sestavě, bylo možno využít více útočných kombinací."
Je nutno podotknout, že zahraniční soupeřky českého mistra příliš neprověřily, čehož si všimnul i domácí kouč: "Samozřejmě Bratislava ani Budapešť nebyly úplně nejsilnějšími soupeři, kvalitou bych je řadil do slabší poloviny naší extraligy. Je dobré, že takové soupeře dokážeme porážet, ale lépe nás asi prověří další soupeři, třeba hned příští týden v Přerově. Naše skutečné síly však poznáme až začátkem soutěžního ročníku, do té doby máme stále ještě co zlepšovat"
Ve vzájemném utkání o třetí místo byly úspěšnější slovenské hráčky a odsunuly Budapešť na třetí místo. Příští týden Brňanky zamíří na další přípravný turnaj, tentokrát do Přerova.

 

Výsledky:

 KP Brno - Bratislava 3:0  (16. 17, 14)

Sestava Brna: Kubínová, Fiedlerová, Hanusová, Mikysková, Goliášová, Onderková, libero Drexlerová 

 KP Brno - Budapešť 3:0  (14. 17, 24)

Sestava Brna: Kubínová, Fiedlerová, Hanusová, Mikysková, Goliášová, Onderková, libero Drexlerová - Kulísková, Bradáčová 

Bratislava - Budapešť     3:1  (23. 20, -17, 17)

 

Konečná tabulka:

 1.
VK KP Brno
 6:0
 4b.
 2.
Bratislava 3:4 3b.
 3.
Budapešť 1:6 2b.



foto: Richard Wiesner 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT