7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp si výhru v klidu pohlídal

DR126513Další měření sil s pražským Olympem se nám příliš nepodařilo. Stejně jako v prvním říjnovém vzájemném utkání jsme z palubovky odešli s prázdnou.

 Tentokrát ovšem i se špatným pocitem. První set z naší strany nebyl vůbec ideální a ve druhé sadě si naše hráčky vytrpěly volejbalová muka. Uhrály jen devět bodů. Naštěstí si dojem ze 13. kola extraligy alespoň lehce napravily ve třetím setu, kdy jsme se v souboji s druhým celkem tabulky herně zvedli. Přesto Olymp zvítězil jasně 3:0 a poslal nás po osmé porážce sezony na šestou příčku tabulky.

 

Máme sice osmnáct bodů, ale oproti zbytku extraligových účastníků také odehrány o dva zápasy navíc. Proto ve zbývajících pěti duelech základní části nesmíme body příliš ztrácet. Postup do první nadstavbové pětky si totiž všichni nadmíru přejeme.

V první sadě víkendového utkání jsme nestačili odvracet pražský servis. Udolal nás také blok Olympu a domácí celek slavil výhru 25:17.

Druhá sada našim děvčatům připravila horor. Kupili jsme chybu za chybou a Olymp rychle vedl 7:1. Když už se zdálo, že se vracíme do hry, přišly zbytečné výpadky. Druhý technický time out se odehrál za zdrcujícího náskoku 16:4 pro Olymp. Nezmohli jsme se navíc, než na pět uhraných míčů. Doufali jsme v obrat ve třetím dějství.

Ten ovšem nenastal, protože Olymp se za stavu 2:0 na sety ocitl v naprosté pohodě a s naší hrou si poradil i v závěrečné sadě. I když jsme se výrazně zlepšili a bojovali, s prohrou 22:25 jsme už nic neudělali. Snad si spravíme chuť v úterním utkání Vyzývacího poháru s Doprastavem Bratislava.

 

A jaké byly ohlasy?

 

Marie Toufarová (kapitánka VK KP Brno):
„Olymp byl od začátku zápasu nad námi. Tlačil nás servisem. Byly jsme málo agresivní. Nedokázaly jsme klást odpor.“
Radim Vlček (asistent trenéra VK KP Brno):
„Olymp nás předčil ve všech činnostech, největší rozdíl byl v přihrávce. Olymp měl i lepší obranu na síti. Nám se nedařila ani hra v poli a spadlo nám tam mnoho jednoduchých balonů. Náš výkon je jak na houpačce. Bohužel jsme zklamali. Trochu jsme se zvedli ve třetím setu, ale to bylo málo. Gratuluji Olympu k vítězství, jeho mladé hráčky měly větší touhu po vítězství.“

 

Andrea Sládková (kapitánka PVK Olymp Praha):

Utkání bylo snazší, než jsme očekávaly. Což v nabitém programu před vánocemi je také důležité. Dařilo se na servisu, v útoku i na bloku.“  

 

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha):
„Byli jsme lepší výrazně na útoku, měli jsme 13 bloků oproti třem soupeřovým. Měli jsme i lepší příjem a servis. Chci pochválit celé družstvo za první dva sety. V posledním setu jsme byli trochu horší. Nová nahrávačka Nálezková změnila tempo hry, dala svým hráčkám více klidu. My jsme měli problém s načasováním bloku. Brno riskovalo na servisu, ale vyhráli jsme 3:0 a hlásím velkou spokojenost.“

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT