7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Po porážce s Doprastavem v Evropě končíme FOTO

DR124126

Odveta druhého kola Vyzývacího poháru na naši palubovku v úterý pozvala bratislavský Doprastav. 

 


 

 

 

 

VK KP Brno – Doprastav Bratislava 1:3 (-19, 20, -23, -21)

 

První utkání 0:3, do osmifinále Vyzývacího poháru postupujeDoprastav Bratislava

V prvním utkání naše děvčata slovenský volejbal nestíhala a prohrála 0:3. Pokud chtěla postoupit do další fáze evropské soutěže, musela bezpodmínečně zvítězit a doufat v zisk zlatého setu. To se bohužel nepovedlo a naše volejbalistky po porážce 1:3 pro letošek v evropských pohárech končí. Nezopakují tak postup do vyšších kol Vyzývacího poháru z předešlých sezon.

Brněnský výkon v odvetě ovšem musel diváky alespoň trošku potěšit, byť jsme vysněnou výhru nezískali. V první sadě ještě měl navrch mírně favorizovaný Doprastav, který naše děvčata přetlačil ve všech herních činnostech. Stalo se tak i přes naše vedení v úvodu setu, kde jsme náskok lacino prohospodařili. Bratislava zvítězila 25:19.

Druhý set ovšem přinesl jeden z našich nejlepších výkonů volejbalového podzimu. Bratislavě odešla po našem kvalitním servisu přihrávka. Naopak náš příjem byl až na výjimky velice přesný. Z toho těžily nahrávačky a následně i náš výborný útok. Od začátku sady naše hráčky vedly a i přes mírné komplikace v polovině setu zvítězily přesvědčivě 25:20.

V dobrém výkonu jsme pokračovali i ve třetím dějství. Doprastav do poloviny setu stále špatně přihrával, z čehož plynul náš náskok. Jenže těsně před druhým technickým time outem hostující celek zabral a téměř za vyrovnaného stavu se šlo do napínavé koncovky. V ní jsme lacino chybovali, jako v mnoha extraligových duelech, Bratislavanky byly navíc o kousek lepší a zvítězily i přes náš poctivý výkon těsně 25:23.

Čtvrtý set dokázal, že v mírně lepší herní pohodě byl Doprastav. Od prvních rozeher vedl. I když se nám stále poměrně dařilo a předváděli jsme jeden z nejlepších výkonů sezony, klíčové míče si pohlídal pravidelný účastník Středoevropské ligy. Bratislava zvítězila 25:21, celkově 3:1 a postupuje do osmifinále Vyzývacího poháru, kde se utká s atraktivním soupeřem z ruského Krasnodaru.

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT