7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostravu Kubalova parta přetlačila

DR126513Nový kouč našeho extraligového áčka Přemysl Kubala vkročil do brněnského angažmá pravou nohou. První utkání po změně trenéra našim ženám sedělo a v 16. kole domácí nejvyšší soutěže naše děvčata s novým lodivodem porazila na domácí palubovce haly ve Vodově ulici Ostravu 3:1.

 

 

 

 

Tři sety jsme zvládli s naprostým přehledem. Jediná komplikace přišla ve druhé sadě, kdy jsme sice uhráli 23 bodů, ale hostující tým využil několika našich zaváhání především na přihrávce.

I přesto jsme ukázali, že umíme divákům nabídnout moderní volejbal s rychlou nahrávkou a změnami v organizaci hry na síti a v obraně. Náš volejbal časem určitě nabídne i prvky mužské hry s mnohem razantnějším zakončením.

Rychlá nahrávka vždy dělá problémy blokařkám soupeře, což platilo na Ostravu a bude i na další extraligové soupeře. Z této herní varianty proti Ostravě těžila především Romana Staňková a Věrka Marešová. Obě smečařky nasbíraly dohromady 48 bodů.

Postup do první nadstavbové pětičlenné skupiny už nemáme ve svých rukách a Olomouc nás kvůli svému přijatelnému losu nejspíš ze šestého místa ve zbývajících dvou duelech základní části nepustí. Ovšem osm utkání ve druhé skupině nám nabídne osm možností pro zdokonalení rychlé hry, která v play off bude platit.

A jaké byly ohlasy?

Sandra Onderková (blokařka VK KP Brno)
„Začátek byl z naší strany poněkud nervózní, protože jsme měly spoustu nových pokynů od nového trenéra, ale rychle jsme se s tím vyrovnaly. Ve druhém setu jsme trošku polevily a soupeř s námi držel krok, ale v koncovce nám bohužel trochu utekl. V následujících setech ale už nebyl problém a myslím si, že jsme byly o třídu lepší než soupeř.“

Přemysl Kubala Kubala (trenér VK KP Brno)
„Bylo to těžké utkání z hlediska, protože se dívky před Vánocemi nenacházely v ideálním rozpoložení. Potřebovali jsme vyhrát a jsem rád, že se to povedlo. Prosadili jsme to, co jsme tady měsíc trénovali, a to snahu o rychlou hru. Chválím holky za organizaci na síti a v poli, vedly si velmi dobře na to, že to hrály poprvé. Věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat, a že budeme nepříjemný soupeř pro další týmy extraligy.“

VK Královo Pole Brno - TJ Ostrava 3:1

Sety: (15, -23, 12, 17)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT