7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ohlédnutí za sobotním přípravným turnajem žen

 Ačkoliv se jednalo o první ostřejší herní přípravu všech zúčastněných družstev, výsledky leccos napovídají. Především je zřejmé, že oba finalisté a suverénové poslední sezóny (domácí KP Brno a pražský Olymp) mají před sebou v přípravě ještě velký kus práce, aby na své úspěchy v nadcházející sezoně navázali. Vítězná Ostrava i druhý Přerov byly tentokrát lepší a favorizovaná družstva dokázaly ve vzájemných zápasech přehrát.

Především vítězná Ostrava prošla turnajem prošla bez zaváhání. O celkovém vítězi se rozhodlo v posledním vzájemném zápase s taktéž neporaženým Přerovem. Jak se na finále sluší, utkání nechyběla dramatičnost a rozhodovalo se až v koncovce třetího setu. Severomoravské družstvo ho pro sebe získalo nejtěsnějším možným rozdílem a tím potvrdilo svůj triumf v turnaji. Ostravský trenér Leopold Tůma byl proto po úspěšném turnaji poměrně spokojený: "Výsledek je pro nás výborný, přesto ho nijak nepřeceňujeme. Trenérům šlo více o přípravu než o výsledky a v jednotlivých utkáních se protočilo spoustu hráček." "I pro nás je důležité kvalitně se připravit a najít ideální složení do nadcházející sezony. Odešly nám Sajdová a Jakubšová, máme zcela nové složení na bloku. Rádi bychom hráli ve středu tabulky," nastínil své plány ostravský kouč.    
Spokojeni mohly být i přerovské volejbalistky. Především vítězství nad Brnem a Olympem mohou být pro tento tým povzbuzením. Ani Přerovu se v průběhu léta nevyhnuly změny v sestavě. "Odešly Nucová, Fiedlerová a Hrabalová, naopak nás posílily Dobrá a ze Senice Mihálová. Sám nevím, co od tohoto týmu očekávat, rádi bychom navázali na loňské postavení v tabulce," hodnotil přerovský kouč Jaroslav Matěj.
Pražský Olymp, podobně jako domácí Brno, postihlo po loňském stříbrném místě takřka zemětřesení v kádru. Úspěšný tým opustily smečařky Novotná, Sluková, blokařka Pastulová a libero Felbábová. Na turnaji navíc chyběla asi největší současná hvězda Aneta Havlíčková, toho času na soustředění národního družstva. Proto není divu, že omlazený kádr Pražanek tentokrát na své soupeřky nestačil.   
Asi nejvíce byli domácí diváci zvědavi na brněnské družstvo. Po loňské veleúspěšné sezoně se skoro všechny hráčky základní sestavy rozprchly do celého světa a na trenéry čeká nelehký úkol složit nový úspěšný tým. Na turnaji ještě stále chyběly Jana Goliášová a Markéta Tomanová (reprezentační povinnosti), které by zcela jistě měly patřit do základu. Možná i proto nebyly dosažené výsledky zcela optimální. Na druhou stranu lze tvrdit, že předvedená hra nebyla vůbec špatná a v mnoha chvílích mělo Brno až příliš smůly. Především v prvním zápase s Přerovem, kdy oba úvodní sety ztratilo až ve vyrovnaných koncovkách nejtěsnějším rozdílem. Naopak s Ostravou zase nedokázaly Královopolanky potvrdit výrazné vítězství z prvního setu. Součtem tedy loňské mistryně obsadily třetí místo, přesto si domácí trenér Vladimír Samek turnaj spíše chválil: "V průběhu turnaje se naše hra zlepšovala, v závěru už to vypadalo poměrně dobře. Některé hráčky nastoupily po dlouhé herní pauze a na jejich výkonu to samozřejmě bylo znát. V žádném zápase jsme vyloženě nepropadli, rozhodovalo se vždy v koncovkách, kdy nám chybělo trochu štěstí, klidu a více herních zkušeností. V kompletním složení určitě budeme silnější. Navíc jsme teprve na začátku herní přípravy a naše mladé mužstvo se potřebuje hlavně sehrávat."                 
V brněnské sestavě v turnaji nastoupily Šárka Kubínová (nahrávačka), blokařky Olga Hanusová, Sandra Onderková a Alžběta Kulísková, smečařky Tereza Fiedlerová, Míša Formánková a Martina Bradáčová, univerzálka Soňa Mikysková a libero Lucie Drexlerová.

 Výsledky a fotogalerii turnaje naleznete zde 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT