7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Slavia nás udolala. Zahrajeme si nižší skupinu

DR126463V posledním domácím utkání základní části naše hráčky přivítaly Slavii Praha, která v sobotu večer slavila výhru 3:1 a už jistě nás poslala do druhé nadstavbové skupiny. Na první pětku po základní části už po desáté porážce sezony nedosáhneme. Nenavázali jsme tak ani na tříbodovou výhru z minulého týdne s Ostravou.

 

 

 

V prvním setu 17. kola extraligy jsme v klíčových momentech tahali za kratší konec provazu. Slavia nezářila na přihrávce, ale složila důležité míče. Koncovku si poměrně s přehledem pohlídala a vyhrála 25:21.

Do druhého setu naše děvčata vstoupila nadšeně a při servisu Veroniky Nálezkové získala náskok 6:0. V některých výměnách Královopolanky předváděly výtečný volejbal. Jenže po prvním technickém time outu převzala iniciativu znovu Slavia. Naše volejbalistky se paradoxně prosazovaly z obtížněji nahraných míčů a z přesných nahrávek míče neskládaly.  Vyrovnaná sada dospěla do maratonské koncovky, kterou rozhodla naše neschopnost využít nabídnuté setboly. Slavia po výsledku 31:29 vedla 2:0 na sety.

Těsně prohraná koncovka nás nezlomila. Ve třetí sadě domácí hráčky dominovaly ve všech herních činnostech a zvítězily v klidu 25:16. Jenže stále pokračovalo naše mírné trápení na přihrávce.

Ve čtvrtém dějství se Slavii dařilo na útoku a dělala nám problémy servisem. Diváci viděli pohledné rozehry, spoustu nadražených míčů o bloky a obětavou hru v poli. V té zářila hlavně Slavia. Vyrovnali jsme až za stavu 13:13. Víc ovšem Slavia častěji chybujícím domácím volejbalistkám nedovolila, zvítězila 25:19 a celkově 3:1 na sety, čímž nás v tabulce přeskočila.

Zůstáváme na sedmém místě s 22 body a je již jisté, že si zahrajeme druhou nadstavbovou skupinu a do play off tak postoupíme nejlépe ze šestého místa.

A jaké byly ohlasy?

 

Anna Širůčková (blokařka VK KP Brno)

„ Zápas jsme si prohrály zbytečně. Výsledek nebyl ani tak o soupeřkách, jako o nás. Dělaly jsme zbytečné chyby na přihrávce, v útoku, a to vše hlavně v koncovkách. Slavia hrála výborně v poli.“

Přemysl Kubala (trenér VK KP Brno)

„Dnes jsme se trápili na přihrávce, z čehož nemohla pramenit naše hra, která je zaměřena na rychlost nahrávek. Nefungovala nám souhra obrana na bloku a obrana v poli, kde nás Slavia přehrála. Především v poli. Jeden z nejdůležitějších faktorů je psychická odolnost, kde jistě máme veliké rezervy a je dobře, že se to ukázalo nyní, a ne až za dva měsíce.“

Lucie Vinecká (kapitánka VC Slavia Praha)

„Utkání bylo nervózní. U nás na hale je velká zima a v Brně míče v teplém prostředí úplně jinak reagují. Praly jsme se se servisem. Máme zraněnou nahrávačku a libero, v poslepované sestavě jsme neměly co ztratit. Hrály jsme jako tým, měly jsme štěstí a chtěly jsme víc vyhrát. Pomohly jsme si taky hrou v poli.“

Jiří Vojík (trenér VC Slavia Praha)

„Až na začátek třetího setu a na pasáž, kdy nám nefungoval příjem, jsme Brno přehráli. Neviděl jsem statistiky, ale tipnul bych si, že jsme byli lépe útočícím družstvem a problém jsme měli jen, když Brno riskovalo servis. Dnes jsme nastoupili bez tří hráček základní sestavy, takže jsem za vítězství velmi rád. Holky se těžkého úkolu zhostily velice dobře a body z Brna jsou velmi cenné.“

VK Královo Pole - VC Slavia Praha 1:3

Sety: (-21, -29, 16, -19)

Rozhodčí: Buchar T., Bydžovský Z.

Diváci: 250

Brno: Menšíková, Širůčková, Staňková, Marešová, Vyklická, Součková, libero Zoulová - Onderková, Nálezková, Šnellyová.

Slavia: Prokopová, Hanzlová, Caithamlová, Ančincová, Vinecká, Vašutová, libera Ceníková - Brožková, Jeřábková.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT