7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Tři body jsou v kapse a dál vedeme skupinu

DR126567Počtvrté v sezoně Brno vidělo městské derby mezi našimi volejbalistkami Králova Pole a juniorkami SG Brno. Počtvrté duel zvládly lépe naše hráčky, které v předehrávce 24. kola extraligy zvítězily ve čtvrtek 3:0. Ve čtyřech zápasech s našimi děvčaty brněnské sportovní gymnázium uhrálo jediný set.

 

 

 

 

Ač to ze začátku vypadalo na jednoznačný průběh utkání a jasnou výhru našich Královopolanek, tak se na hřišti děl pravý opak. Přišla dvě dramata v koncovkách úvodních setů, ve kterých sice naše hráčky nasbíraly náskok, ale lacinými chybami pustily ve druhé půlce setů volejbalistky SG zpět do hry. Juniorky SG sehrály v prvních dvou setech skvělé koncovky.

Třetí set již tak vyrovnaný nebyl a hostující hráčky dotáhly utkání do vítězného konce především díky výbornému servisu, který nám fungoval téměř celé utkání. SG mělo horší příjem a méně důrazný útok. K tomu všemu se na naší výhře výtečným výkonem podepsala Anna Širůčková, kterou soupeřky neuhlídaly.

Po třetí výhře druhé fáze soutěže vedeme druhou nadstavbovou skupinu se třiceti body. SG je se dvěma body poslední.

 

A jaké byly ohlasy?

 

Ondřej Marek (trenér SG Brno)

„V každém setu nám utekl začátek, což nás ovlivnilo. Nedokázali jsme ubránit Širůčkovou, což rozhodlo o naší prohře.“

 

Přemysl Kubala (trenér KP Brno)

„Utkání se nelišilo od toho, které jsme hráli minulý týden. Byli jsme v roli favorita, což vždy svazuje. Ke všemu jsem chtěl do utkání zapojit všechny hráčky, což se možná trochu odrazilo na průběhu prvních dvou setů, kdy jsme na hřišti měli chaos. To se odrazilo v koncovkách prvních dvou setů. Jsem rád, že holky dokázaly zabojovat i pod tlakem, ale jsem přesvědčený, že tento výkon by nestačil na soupeře z první pětky.“

 

24. kolo extraligy

SG Brno-KP Brno 0:3

Sety: (-23, -22, -15)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT