7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šternberk byl opět nad naše síly

DSC_0281

Předehrávka 22. kola UNIQA etraligy žen se našim děvčatům vůbec nepovedla. S oslabeným Šternberkem předvedly Brňanky nepřesvědčivý výkon a prohrály 1:3. V aktuální sezoně nás Sokolky přehrály už podruhé.

 

 

 

 

 

UNIQA Extraliga žen 22. kolo

VK KP Brno - TJ Sokol Šternberk 1:3 (-23,25,-22,-17)


KP Brno : Nálezková, Marešová, Onderková, Širůčková, Menšíková, Vyklická. Libero Zoulová
střídaly: Součková, Šnellyová, Toufarová, Vorlová
Šternberk : Dřímalová, Oborná, Holásková, Římská, Janečková, Sochorcová. Libero: Hronová
Střídaly: Šenková
Rozhodčí :
Diváci : 200

Šternberk zmrazil naši naději na další tři body. Nasbírali jsme sice v nadstavbě už třicet bodů a tabulku druhé skupiny vedeme, jenže oproti druhé Slavii Praha jsme odehráli o dva zápasy více.

Brňanky sice načaly nadstavbu třemi výhrami v řadě a ziskem osmi bodů, jenže v prvním domácím duelu proti obtížnějšímu soupeři než je v soutěži poslední SG Brno jsme selhali.

Naše volejbalistky do utkání nevstoupily dobře a hned první sadu ztratily v těsné koncovce výsledkem 23:25. I když Brno následně vyrovnalo na 1:1, další dvě koncovky opět prohospodařilo. Nadšeně hrající Šternberk byl znovu nad naše síly a převyšoval nás ve všech herních činnostech.

Další utkání nás čeká v sobotu v Ostravě. Druhý brněnský celek SG kvůli lichému počtu týmů v nadstavbě na svoje další utkání čeká do příštího týdne.

 

A jaké byly ohlasy?

Přemysl Kubala (trenér VK KP Brno)

„Máme za sebou nepovedený zápas. Chybovali jsme ve všech herních činnostech. Jediná hráčka, která snese přísnější měřítko, je Anna Širůčková. Bohužel se k ní nepřidal nikdo jiný a proti odvážně hrajícímu Šternberku náš volejbal nestačil."

 

Marie Toufarová (kapitánka VK KP Brno)

„Doufejme, že takovým výkonem nebudeme pokračovat v play off. Snad to byl jednorázový špatný den a naše forma se vylepší. Zápas jsme si prohrály samy. Čekaly jsme jednodušší utkání. Soupeřky začaly s dobrým servisem, takže jsme měly problémy na přihrávce."

 

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
KP Brno Šternberk
Širůčková 31
15 Oborná
Maršeová 12 13 Holásková
Vyklická 6 3 Janečková

 

(foto: Martin Hroch)

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT