7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrava nás nachytala a vezeme si prohru

DSC_0281

Z Ostravy si naše volejbalistky chtěly přivést zlepšenou náladu po domácí porážce 1:3 se Šternberkem. K tomu jsme usilovali o tři body, které by nás na čele druhé nadstavbové skupiny uklidnily. Odehráli jsme totiž o jedno a dvě utkání více než zbytek soupeřů. Tabulku sice stále se 30 body vedeme, ale výsledek z Ostravy nás rmoutí. Naše děvčata prohrála 1:3.

 

 

 

 

 

UNIQA Extraliga žen 23. kolo

TJ Ostrava - VK KP Brno 1:3 (-20,23,20,18)


KP Brno : Nálezková, Marešová, Onderková, Širůčková, Menšíková, Vyklická. Libero Zoulová
střídaly: Součková, Šnellyová, Toufarová, Vorlová
Ostrava : Zedníková, Langová, Elblová, Kadlecová, Zemanová, Kolářová. Libero: Šípová V.
Střídaly: Čuboňová, Pinková, Polášková, Šípová I.
Rozhodčí :
Diváci : 150

Prohra z 23. extraligového kola nám ukázala, že bez zraněných smečařek, s problémy na přihrávce a se stálými herními výkyvy mladého týmu bude pro nás ještě boj o šestou postupovou příčku do play off hodně náročný úkol.

Navíc porážka 1:3 nám přinesla jednu smutnou statistiku. Naše hráčky v aktuální sezoně prohrály alespoň jednou už se všemi osmi celky, které usilují o postup a dobrou pozici v play off. Ostravu jsme totiž v základní části dvakrát porazili. Potřetí se to nepovedlo. Ukazuje se tak, že extraliga je letos po letech extrémně vyrovnaná, což dokazují i výsledky z první nadstavbové skupiny, kdy podobně jako loni zdaleka tolik nezáří Olymp Praha a Prostějov. Naopak skvělých výsledků dosahuje i Přerov a Frýdek-Místek.

Nás ovšem těší výkony Anny Širůčkové, které se kvůli absenci krajních hráček přesunula z bloku na smeč. Daří se jí výborně a v každém utkání útoky od kůlů září.

Myslíme pozitivně a víme, že postup do play off ze šesté příčky máme ve svých rukách. Největší konkurenty z pražské Slavie a z Ostravy stále držíme v tabulce pod sebou. Navíc se Slavií se v nadstavbě ještě potkáme na domácí palubovce.

 

 

 

 

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
KP Brno Ostrava
Širůčková 25
13 Kadlecová
Maršeová 14 10 Elblová
Vyklická 10 10 Oborná

 

 

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT