7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Držíme šesté místo

DSC_0413

Naše volejbalistky si po čtvrtečním duelu 25. extraligy řádně oddechly. Porazili jsme v posledním domácím utkání druhé nadstavbové skupiny Slavii Praha přesvědčivě 3:0. Kolo před koncem dlouhodobé části soutěže jsme si pojistili postup do play off nejhůř ze sedmé příčky a vyhneme se tak jistě ve čtvrtfinále největším adeptkám na extraligový primát a obhájkyním titulu z Prostějova.

 

 


 

 

UNIQA Extraliga žen 25. kolo
VK KP Brno - Slavia Praha 3:0 (16,21,21)
KP Brno : Nálezková, Toufarová, Vyklická, Širůčková, Marešová, Onderková, libero: Zoulová. 
Střídaly: Menšíková, Šnellyová
Slavia : Prokopová, Hanzlová, Vinecká, Ančincová, Cebáková, Vašutová, libero: Pillerová
Střídaly: Janderová, Smolková
Rozhodčí : Večeřa, Němeček
Diváci : 400

Domácí hráčky hrály ve velké pohodě a s velkým nasazením. 
Již od začátku předvedly výborný výkon na útoku a také předvedly výbornou obranu v poli, kde zářila především Kristýna Zoulová. Ve třetím setu domácí hráčky v koncovce dvakrát polevily a nechaly soupeřky vyrovnat. Tento stav se jim ale podařilo psychicky ustát a utkání dotáhly do vítězného konce.

Vedeme teď tabulku své skupiny se třiatřiceti body a držíme zatím šestou příčku, ale před startem play off nás už čeká jediný duel. Druhá Slavia je o dva body zpět, ale zahraje si ještě dvakrát a může nás tak předběhnout.

O tom, ze kterého místa půjdeme do bojů o medaile rozhodne Šternberk. Musíme v ideálním případě za týden vyhrát za tři body a zároveň doufat, že Slavia už v sobotu ve Šternberku body ztratí. Pražanky totiž poslední zápas hrají v tabulce s posledním SG Brno a čekají výhru.

 

A jaké byly ohlasy?


Přemysl Kubala (trenér VK KP Brno) 
„Musím holky pochválit, protože to bylo první utkání, ve kterém hrály nebojácně. Byla tam spousta těžkých balónů, které jsme vyčapali v poli, hlavně naše libero Zoulová. Měli jsme také spoustu složených míčů. Projevilo se to, že holky hrály beze strachu a uhrávaly velice těžké míče, což byl asi největší rozdíl mezi námi a Slavií.“


Ivana Cebáková (kapitánka Slavia Praha)
„Dnes jsme hrály podprůměrný volejbal. Nejsme v plné sestavě, máme zraněnou blokařku, která je jednou z našich klíčových hráček. Dnes jsme ale rozhodně nebyly ani v jedné z činností lepší.“

 

Nejvíce bodující hráčky utkání
KP Brno Slavia Praha
Širůčková 21
8 Hanzlová
Marešová 12 7 Vašutová
Toufarová 9 6 Cebáková

 

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT