7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Turnaj v Přerově mnoho radosti nepřinesl

 Tento víkend družstvo žen opustilo pohodu domácího prostředí a přesunulo se do takřka sto kilometrů vzdáleného Přerova k turnaji za účasti extraligových družstev z České a Slovenské republiky. Konečné 5.místo určitě nenabízí mnoho důvodů ke spokojenosti, ale turnaj určitě splnil úlohu kvalitní přípravy k blížícímu se extraligovému startu.
 
Fotogalerie a výsledky uvnitř článku
 
 
Turnaj začínající v pátečních odpoledních hodinách nepoznamenalo ani duo na poslední chvíli doručených omluvenek. Družstva  Slávie UK Bratislava a SK UP Olomouce byla nahrazena našemi juniorkami a týmem Přerova B, která rozhodně nebyla do počtu. Zvláště drusžtvo juniorek sehrálo vyrovnanou partii s ženami Mittalu Ostrava, ale o tom máte možnost se přesvědčit v jiném článku.
Nejlépe obsazená skupina A sdružovala, kromě našeho družstva žen, domácí PVK Přerov A, VK TU Liberec a slovenská děvčata z Košic. Po pátečním třísetovém rozehřátí se Slávií TU Košice čekalo na brněnské volejbalistky již v sobotu dopoledne podstatně silnější domácí družstvo. V dramatickém utkání, kde bylo k vidění spoustu pohledných momentů, se v závěru radovala děvčata z Přerova, která dokazala přes nepříznivý vývoj dotáhnout koncovku 4. setu do vítězného konce 26:24. Ani závěrečná výhra nic nezměnila na faktu, že nedělní zápasy budou ve znamení bojů o 4.-6.místo. Vědomí, že se nehraje o medaile, nic neubralo na nasazení a vůli dovést zbývající utkání do vítězného, i když se tento cíl podařilo splnit pouze z 50-ti procent. Konečné 6.místo není potřeba brát s nějakým rozladěním, jelikož hlavního cíle, t.j. kvalitní přípravy, bylo dosaženo.
 

Výsledky:

Skupina A

 KP Brno Slávia TU Košice
3:0
 PVK Přerov A
1:3 
 VK TU Liberec 3:0 

 1.
PVK Přerov A
 9:1
 6 b.
 2.
VK KP Brno 7:3 5 b.
 3.
VK TU Liberec
 3:8 4 b.
 4.Slávia TU Košice  2:9 3 b.

Skupina o 4.-6.místo

 KP Brno PVK Olymp Praha 2:3
 PVK Přerov B
3:0 

 4.
PVK Olymp Praha  6:2
 4 b.
 5.
VK KP Brno 5:3 3 b.
 6.PVK Přerov B  0:6 2 b.
 
foto: Richard Wiesner 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT