7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V přátelském duelu úspěšnější tým Prostějova

 Ve středu do Brna přivítal k přátelskému duelu tým Prostějova, pravděpodobně jeden z největších favoritů letošního ročníku extraligy. Utkání se odehrálo za zavřenými dveřmi, oba celky představily prakticky to nejsilnější, co budou mít v novém ročníku k dispozici. Na brněnské lavičce se poprvé po Mistrovství Evropy objevil hlavní trenér Miroslav Čada. V přátelském duelu hraném na pět setů byly úspěšnější hostující hráčky, které zvítězily poměrem 4:1.

Domácí hráčky KP Brno nastoupily do utkání odhodlaně a v prvním setu se jim podařilo své hosty zaskočit. Držely s nimi vyrovnanou partii, Prostějovanky kazily na příjmu a v těsné koncovce se nakonec radovaly Brňanky nejtěsnějším rozdílem. Podobně vyrovnaný byl i průběh druhého setu. V půlce setu však Královopolanky vyrobily několik chyb, díky kterým jim Prostějov odskočil. Od té chvíle byly hostující hráčky přeci jen lepším družstvem, v jejich dominovala především Brazilka Soares, jejíž servis i útoky prakticky ze všech pozic nadělaly domácím mnoho starostí. Prostějovankám se podařilo vyhrát všechny ostatní sety, i poslední zkrácený do 15 bodů. Ukázaly tak, že v novém ročníku mohou pomýšlet hodně vysoko.

 VK KP Brno - Prostějov 1:4 (23, -19, -19, -23, -9)

 Sestava Brna: Kubínová, Fiedlerová, Hanusová, Mikysková, Goliášová, Onderková, libero Drexlerová - Kulísková, Formánková


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT