7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na úvod drama se šťastným koncem

 Po několika měsíční letní pauze znovu naplno vypukly extraligové souboje. Hned na úvod odjížděly Brňanky na hřiště nováčka z pražských Střešovic. Domácí celek se favorizovaných mistryň z loňské sezóny nezalekl a houževnatě se bránil. I díky tomu se utkání protáhlo na pět setů, kdy v tom rozhodujícím nakonec Brňanky své soupeřky zlomily a vezou si těsné vítězství 3:2.

 

TJ Tatran Střešovice – KP Brno 2:3 (-19, 24, -19, 23, -4)

Sestava Brna: Kubínová, Goliášová, Onderková, Mikysková, Fiedlerová, Hanusová, libero Tomanová - Hudcová, Drexlerová

Domácí hráčky se favorita nezalekly a naopak vstoupily do zápasu s nadšením. Po celou dobu je zdobila obětavá hra v poli, kdy se trpělivě bránily brněnským útokům. Naopak Brňanky se nedokázaly prosadit zcela podle svých představ, především v útoku hrály málo důrazně a dopouštěly se zbytečných chyb. Ve vyrovnaném průběhu nezvládly dvě vyrovnané koncovky, ale vše si vynahradily v rozhodujícím pátém setu, kdy domácím povolily pouhé čtyři body. Na úvod si odvážejí vydřené vítězství a budou se ho snažit potvrdit v sobotním domácím zápase s družstvem Přerova.

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Utkání nám příliš nevyšlo, neprosadili jsme se především v útoku. Utkání jsme rozhodli až v pátém setu, kdy se naše hra zlepšila. Určitě máme na to, abychom podali lepší výkon. budeme se v tréninku snažit zlepšit především útočnou fázi, kde vidím rezervy. Do soboty máme co zlepšovat, na druhou stranu jsem spokojen s vítězstvím."

Příští zápas: Sobota 13. 10. 2007, 18 hodin, KP Brno - PVK Přerov

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT