7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Závěrečné utkání turnaje přineslo letošní první výhru

tn_DR126323

Po dopadu posledního míče závěrečného utkání brněnského turnaje bylo jasné, že domácí hráčky nezůstanou bez vítězství po kterém sahaly již v úvodním turnajovém utkání. Bratislavanky v průběhu celého turnaje předváděly kvalitní výkony, které ale na naše rostoucí sebevědomí nestačil.

Pošmourné, ale ne studené, nedělní odpoledne bohužel nepřilákalo do hlediště haly Vodova mnoho diváku, ale ti co cestu našli, byli svědky velmi kvalitního volejbalového boje. V sázce bylo konečné 3. místo v turnaji, ale i načerpání sebevědomí před nadcházející ligovou sezónou. Náš tým byl opět dirigován nahrávačkou Nálezkovou a po absenci v utkání s Olympem se do sestavy vrátila i Máří Toufarová. Tentokráte se děvčatům daleko lépe dařilo držet soupeřky pod tlakem svým servisem a naopak lépe si zvládala připravovat útok kvalitní přihrávkou. Tak jako v minulých duelech byla na přihrávce a při organizaci obrany v poli velmi znát přítomnost Markéty Chlumské, jejíchž zásahy byly někdy na hranici možného. Přes velmi dobré výkony soupeřových útočnic Drobňákové a Stankovianské se nám podařilo v dramatických koncovkách strhnout vítězství na svou stranu a po zásluze jsme mohli oslavit první letošní úspěch.


Doprastav

 

Turnajové vítězství si odvezla děvčata z pražského Olympu, která sice odešla poražena ve vzájemném souboji s SC Potsdam, ale v celém turnaji neporaženým němkám italský systém bodování primát nedopřál. Naše děvčata slaví posun z minuloročního 7. místa na místo 3. I když naše juniorské družstvo nezískalo ani bod, může všechny hřát příslib daný jejich velmi sympatickými výkony.

 

Tab_GPB-13

 

(foto: Ondra Driml)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT