7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vítězná domácí extraligová premiéra s Přerovem

 Brněnské volejbalistky po čtvrtečním vítězství ve Střešovicích navázaly na svůj úspěch i v domácím utkání s Přerovem. Soupeřkám nedaly prakticky žádnou šanci a zvítězily 3:1.

 

 

2. kolo ženské volejbalové extraligy

KP Brno - PVK Přerov 3:1 (17, -22, 17, 16)
Diváků: 200, Čas: 92 minut, Rozhodčí: Pecháček, Gall

Sestavy:
Brno: Kubínová, Goliášová, Onderková , Mikysková, Fiedlerová, Hanusová, libero Tomanová - Formánková
Přerov: Michnová, Dobrá, Kotounová, Remešová, Novotná, Maslaňáková, libero Kapavíková - Zajícová, Dyčková, Šamořilová

Brněnské volejbalistky úspěšně absolvovaly domácí premiéru v nové extraligové sezóně. Navázaly na vítězství v prvním kole ve Střešovicích a tentokrát porazily Přerov. Od počátku své soupeřky převyšovaly kvalitním podáním a obranou na síti i v poli, kde výborně zahrála Markéta Tomanová. V prvním setu získaly náskok hned v úvodu a postupně ho dále navyšovaly. Většina přerovských útoků končila na brněnských blocích nebo byla zachycena v poli. V druhém setu se hra vyrovnala. Přerovské hráčy zlepšily servis, se kterým měly Brňanky potíže. Za stavu 18:18 si nechaly soupeřky utéci na pětibodový rozdíl a o výsledku v setu bylo rozhodnuto. Podobně vyrovnaný byl i úvod třetího setu. Od stavu 5:4 však Přerovanky vyrobily mnoho nevynucených chyb, na kterých měla podíl i brněnská trpělivá obrana. Rázem byl stav 18:12 a Brno bez problémů dokráčelo k vítězství. Tyto okamžiky Přerov definitivně zlomily a zápas se stal jednoznačnou brněnskou záležitostí. Brňanky pokračují v ženské extralize bez porážky, k příštímu utkání odjíždějí 18. října na hřiště Olomouce.


Ohlasy po utkání:

Miroslav Čada, trenér KP Brno: "Předvedli jsme poměrně kvalitní výkon, i když k dokonalosti stále ještě něco chybí. Dařila se nám především obrana na síti a v poli, měli jsme i kvalitní servis. Krátký výpadek nastal jen v druhém setu, kdy jsme se potýkali s horší přihrávkou. Věřím, že naše výkony se budou nadále zlepšovat."

Jaroslav Matěj, trenér PVK Přerov: "Předvedli jsme špatný výkon bez agrese a elánu. Naše hra se trochu zlepšila v druhém setu, ale rozhodlo sedm nevynucených chyb v úvodu třetího setu. Pak už nám soupeř nedal žádnou šanci."

Martina Hudcová, kapitánka KP Brno: "Po vydařeném začátku a lehce vyhraném prvním setu nás soupeř začal tlačit a vyhrál těsně druhý set. Po zlepšené obraně díky exceletnímu liberu Tomanové jsme vyhráli."

Eliška Michnová, kapitánka PVK Přerov: "Nedařil se nám servis a zkazili jsme moc jednoduchých míčů do postavení."


foto: Ondra Driml 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT