7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na druhém turnaji druzí

DR127726

Žákyně uspěly na druhém kole celorepublikové části Českého poháru, když vyválčily druhé místo. Dílčí úspěch je o to cennější, že vedl přes dvě vítězství v samotném závěru turnaje nad nejtěžšími soupeři - Olympem Praha A a Příbramí.

 

Turnaj Brno rozehrálo proti černému koni a to Vavřinci Kladno. V oboustranně utrápeném utkání Brno poprvé ukázalo silnější nervy a zvládlo dvě napínavé koncovky 25:22 a 25:21. Do tohoto utkání poprvé a naposledy zasáhla Jitka Vaďurová, u které propukly příznaky chřipky, se kterými odjela domů. Druhému utkání los znovu přisoudil bitvu s Olympem B. Brno natěšené na pražského soupeře vstoupilo výrazným vedením, které však neuhájilo a o vítězství bojovalo téměř až do koncovky. Druhý set byl od úvodu mnohem napínavější a brněnskému týmu přisoudil vítězství nejtěsnějším rozdílem 25:23.

Ani třetí utkání nevyšlo z konceptu prvního turnaje a svedlo proti sobě Královo Pole a Slavii Plzeň. Dvě družstva, která spolu svádí souboje i v extralize znovu odehrály vyrovnanou partii, kterou v závěru tiebreaku rozhodla výborně hrající smečařka Judlová.

V lednu brněnské hráčky prohra s Plzní natolik poznamenala, že následující tři ze čtyř utkání družstvo prohrálo. Tentokrát však Brňanky tlaku nepodlehly a téměř svědomitě odpracovaly utkání s Agelem Prostějov. Za slovem téměř se znovu skrývá opakované selhání ve středních pasážích setu, kdy si Brňanky nechaly soupeřem dýchat na záda. Obě koncovky Královopolanky zvládly a zvítězily 2:0 po shodných setech 25:22 a 25:22.

Druhý hrací den nabídl tři pikantní souboje. Ráno zahájilo moravským derby s Olomoucí. Brno hrálo znovu velice dobře v útoku a od prvního dne zlepšilo i přihrávku. Hráčky v zelených dresech, reprezentujících brněnskou městskou část se však znovu protrápily druhou polovinou prvního setu a vítězství dosáhly až v koncovce a stavu 25:22. Toto skóre rozhodlo i čtvrtý set v řadě, když po vyrovnaném průběhu sady bylo Brno znovu morálně silnější a koncovku zvládlo na výbornou.

Šesté utkání bylo pomyslným vyvrcholením turnaje proti Olympu Praha A. Pražský tým od úvodu vedl o jeden až dva body, ale v závěru podlehl brněnské obraně a vedení ztratil. Ve druhém setu Brno selhalo na přihrávce a pustilo soupeře do devítibodového náskoku. V samotném závěru setu Brno mocně dotahovalo, dodalo si sebevědomí se kterým vlétlo do tiebreaku. V něm si vybudovalo pětibodový náskok, který bezezbytku využilo. Brno poprvé porazilo pražský "A" tým 2:1 po setech 25:23, 20:25 a 15:12.

Neúprosný los nedal Brnu příliš šancí na regeneraci a po necelé půlhodině vyslal družstvo na steč s aktuálně třetí Příbramí. V sázce bylo konečné druhé místo o kterou Příbram projevila enormní zájem, když na brněnské hráčky vlétla jako uragán a smetla je 25:10. Královopolanky se od druhé sady vzepřely osudu, prodaly obrovskou bojovnost v obraně a ve zbytku utkání nedaly soupeři šanci. Díky výtečnému bloku zničily Příbram 25:16 a 15:10 a uhájily druhé místo. Boj o všechny medaile bude ve finále českého poháru stále otevřený.

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT