7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Žákyně obsadily v Českém poháru konečné třetí místo

tn DSC 0052

Brněnské žákyně navázaly na čtvrté místo z ledna a druhé místo z února také druhým místem na finálovém turnaji v Bílovci. V součtu celé sezóny jim patří třetí místo za druhou Příbramí a prvním Olympem Praha A. 

Královopolanky neodjely na turnaj tak připraveny jak by si představovaly. V průběhu týdne onemocněla Digrinová, Vaďurová a Pavlišová. Zatímco prvně dvě jmenované se dokázaly uzdravit a na turnaj odcestovat, Rozka musela zůstat v Brně. To že družstvo není na turnaj správně připraveno ukázala hned první dvě utkání. Brňanky horko těžko vybojovaly vítězství nad Bílovcem 2:1 a poté ztratily dobře rozehrané utkání s budoucím vítězem Olympem Praha 1:2. Jak již bylo řečeno, zápas se přitom vyvíjel pro Brno velice dobře, když zvítězilo v první sadě, ovšem poté zkolabovalo na přihrávce a následně v útoku.

Zlepšení nepřineslo ani první utkání druhého dne proti Lokomotivě Plzeň, kde se na hřišti vystřídala téměř celá lavička, která relativně v poklidu dovedla utkání do vítězství 25:10 a 25:17. Teprve v pořadí čtvrté utkání vydolovalo z brněnského týmu to nejlepší. Brno zvítězilo v krásném utkání 2:0 nad Příbramí. Toto utkání měla v rukách nahrávačka Vondráková, která na maximum využila své odhodlání a sebevědomí. Bohužel hned další utkání proti VŠ Plzeň se ji stalo osudné, když si obnovila zranění kotníků, to již za vedení 1:0 nad soupeřem, kterého Brno v poháru nikdy neporazilo. Střídání nahrávaček do druhého setu přineslo katastrofický scénář v podobě zkaženého podání, nepřesné přihrávky a neschopnosti složit míč na palubovku soupeře. Brno ztrácelo v polovině sady 10 bodů, aby vyrovnalo na 17:17 a poté prohrálo 21:25. Výkony hodné horské dráze pokračovaly i v tiebreaku. Plzeň již vedla 9:3 a zdálo se, že je rozhodnuto. Poté však výborně odpodávala střídající Podsedníková a obrat dovršila Jíťa Vaďurová. Brno v koncovce vybojovalo druhý bod stavem 15:11.

Do třetího dne vstupovalo pět týmů se stejnými body, na spodek tabulky se propadl pouze Bílovec a Lokomotiva Plzeň. Brno předvedlo v tradičně nahecovaném derby s Olomoucí koncentrovaný výkon a zvítězilo 2:0, turnaj završilo dalším krásným utkáním, tentokráte s Kladnem. V prvním setu Brno dlouho vedlo, aby o konečném vítězství rozhodlo až za stavu 29:27. Druhý set Kladno v půli zvrátilo ve vlastní prospěch, ovšem také druhá koncovka patřila Brnu, které zvítězilo 25:22. Brno vyrovnalo se 17 body Olymp, pro jehož vítězství na turnaji rozhodlo 43 míčů (při stejném počtu vítězství i získaných setů). Kapitánka Tereza Helanová si jako projev uznání za práci, kterou během sezóny odvedla, odnesla jednu z pěti hráčských individuálních cen.

Komentář trenéra (Nezhoda): Po extralize kadetek jsme zakončili druhou soutěž. O lepší konečný výsledek na turnaji jsme se připravili hned první den, ovšem za dílčí výsledky se stydět rozhodně nemusíme. Zlaté medaile zaslouženě připadly pražskému Olympu. Čeká nás dvouměsíční práce na slabých stránkách a vyladění výkonu klíčových hráček týmu. Tradičně perfektní práci odvedlo duo Polická a Digrinová, které se starají o dvě třetiny hry týmu. Velké uznání patří ale nahrávačce Peti Navrátilové, která dokázala výborně dohrát zbytek turnaje. Výborným žolíkem na střídání byla Lucka Podsedníková, která se s nevděčnou rolí sžívá lépe a lépe. Poděkování patří také početné lavičce, která se tentokráte tolik nezapojila do o hry, o to více to pro mladá děvčata bylo složitější a náročnější. A konečně ještě jedno velké díky rodičům, kteří nás přijeli ve velkém počtu podpořit.

 

Výsledky turnaje naleznete zde.

 

Erik Nezhoda

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT