7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Žákyně druhou medaili nepřidaly, jsou čtvrté

tn JZ vyhl 4

Finále mistrovství České republiky v kategorii starších žákyň ovládla Olomouc, která stála našim hráčkám v cestě do finále. Brňanky však nedokázaly vzdorovat útočné síle Hanaček a utrápeným výkonem propadly do utkání o třetí místo. Nedokázaly tak navázat na první dva dny, kdy v úvodních pěti duelech neztratily ani set.

První stopku jim vystavil až Olymp Praha, který je v závěrečném duelu nástavby vítězstvím 2:0 přeskočil na první místo, kterým si zajistil schůdnějšího soupeře pro semifinále - plzeňskou Slavii. Tři závěrečné duely Králova Pole jasně ukázaly, kde je hranice jejich současné výkonnosti. Družstvo bez první blokařky Pavlišové, která si ve finále Českého vazu závažně poranila kotník a s výrazně zraněnou druhou blokařkou Silvou Stráskou snad ani nemohlo pomýšlet na lepší umístění. Tým navíc v důležitých duelech propadlo na přihrávce a tak si ani nemohl lépe připravit šance k bodům. Do utkání nejednou zasahovaly mladé hráčky z lavičky, nejvýrazněji Květka Grabovská a Eliška Pokorná.  Shrnuto a podtrženo, Královopolanky prohrály v semifinále 0:2 a stejným poměrem prohrály i boj o třetí místo se Slavií Plzeň. Po loňském mistrovském titulu jim připadlo nepopulární čtvrté místo. 

Komentář trenéra: Družstvu na závěrečné akci chyběla osobnost, která by týmu dokázala dát potřebný klid nejen v utkáních, ale i mimo něj. Od úvodu nám nefungovaly vazby, které jsme měli již zaběhlé a které jsme pilovali na soustředění. Nenahradili jsme ani zraněné hráčky. Nepodařilo se nám z hráček sejmout tlak, který si na sebe naložily a který je na konci turnaje srazil na kolena.  Více než umístění nás tak mrzí výkon který jsme podali po celý turnaj.

 

Erik Nezhoda


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT