7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny přípravy žákyň A

Znojmo spolecnaŽákovské družstvo A se pilně připravovalo na nadcházející sezónu a tímto článkem se krátce ohlédneme za jejich herní přípravou.

 

 

 

Mezinárodní příprava

Po náročném klubovém soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, jsme si o víkendu trochu odpočinuli a v pondělí jsme vyrazili do Sportcentra v Brandýse nad Labem, zde jsme byli pozváni předními německými družstvy ze Schwerinu a Brandenburgu, kde v prvním zmiňovaném trénuje český trenér Radek Krpač. O shrnutí celého 3denního soustředění se postará blokařka Áďa Hrnčířová.

V pondělí 29. 8. jsme odjeli do Brandýsa nad Labem. Tam jsme začali odpoledním tréninkem, jehož tématem byla přihrávka a poté jsme ještě zvládli před večeří ještě jeden dvouhodinový trénink. Po večeři jsme šly do regenerace. V úterý dopoledne jsme se šli podívat do Staré Boleslavi ke kostelu, kde byl zavražděn svatý Václav. Odpolední trénink byl formou řízené hry. Večer jsme se věnovali první polovinu tréninku útoku po přihrávce a druhou polovinu na zkvalitnění servisu a na druhém kurtu probíhali individuální tréninky. Po večeři jsme šly zase do sauny. Ve středu před obědem jsme odtrénovali s německým týmem ze Schwerinu, tématem byl útok po přihrávce a práce v poli. Po náročném tréninku jsme s nimi odehrály zápas, který jsme vyhrály s jasnou převahou 3:0. Po obědě jsme odjeli zpět do Brna.

Další utkání budou mít žákyně již tuto sobotu ve Znojmě na turnaji Miroslava Vocilky

Memoriál Miroslava Vocílky

V sobotu 3.9. se žákyně A zúčastnili memoriálu Miroslava Vocilka. Turnaje se zúčastnil celkem 12. družstev a my na tomto turnaji obsadili celkové 2. místo. O zhodnocení jednotlivých zápasů se postarají hráčky žákovského družstva A.

Náš turnaj ve Znojmě začal zápasem proti družstvu z Ostravy. Přestože to nebyl silný soupeř, tak náš nástup do tohoto turnaje byl nesebejistý až bojacný. Na našem výkonu bylo znát, že jsme měly z prvního soupeře nepřiměřeně zbytečný respekt. Naštěstí se Ostravě nepodařilo zkoncentrovat natolik, aby získala herní převahu. Tento zápas skončil 2:0 vítězně pro nás. To nás pozitivně nastartovalo k dalším zápasům a zároveň ponaučilo - "je třeba nebát se a nastupovat sebevědomě hned od začátku".

Náš druhý zápas jsme sehráli proti Junioru B. Soupeř to nebyl nějak zvlášť silný a proto se v poli prostřídaly i méně zkušené hráčky. Jejich silnou stránkou byl blok, ale tou slabší příjem, tím pádem jsme na ně zatlačili podáním i útokem. Našemu působení podlehly a tak jsme první set získali my. V druhém setu se opakovalo to samé. Nakonec jsme zvítězili 2:0 na sety.

Na turnaji ve Znojmě jsme hráli třetí zápas proti týmu Demlova Jihlava. V prvním setu měla Jihlava náskok o pár bodů, který náš tým následně dohnal díky tvrdému servisu. Nakonec první set získal soupeř. Do druhého setu jsme nastoupili s větším odhodláním, ale díky lepší soupeřově obraně v poli i tento set získala Jihlava. Tenhle zápas byl velmi vyrovnaný a nejvíce se mi líbil z celého turnaje.

V semifinále jsme odehráli se Znojmem. Během prvního setu se nám zdáli jako docela lehký soupeř, protože se nám velice dařilo na servisu. Do druhého setu jsme šli s myšlenkou, že už to máme skoro vyhrané, však náš soupeř překvapil a nám se přestalo dařit....prohráli jsme druhý set. Největší podíl na prohře měly zmatky na příjmu jako třeba komunikace a také neplnění úkolů na své pozici. Museli jsme jít do třetího setu, kde jsme opět ukázali náš dobrý servis a také útoky na síti. Nakonec náš zápas se Znojmem skončil 2:1 pro nás.

První místo jsme se snažili vybojovat ve finálovém zápase proti Demlovce Jihlava. Byl to pro nás nejtěžší soupeř, protože jsme s ním už jednou prohráli, ale přesto jsme šli do utkání s tím, že ještě můžeme vyhrát. První set i druhý jsme ale bohužel prohráli, a to hlavně kvůli naší špatné komunikaci a následně pokažené přihrávce, ale naopak se nám dařili bloky a na smeči jsme si vedli také obstojně. V druhém setu kvůli špatné přihrávce musely být i tři střídání. Nakonec pro nás skončilo utkání prohrou 0:2 na sety, ale mohli jsme se radovat alespoň z druhého místa.

 

Lucka Šmardová, Ada Nováková, Áďa Röderová, Monča Novotná, Terka Ježková

 

KP Brno A - TJ Ostrava 2:0
  - Junior Brno B 2:0
  - ŠSK Demlova Jihlava 0:2
  - Znojmo-Přímětice A 2:1
  - ŠSK Demlova Jihlava 0:2

Mezinárodní žákovský turnaj, Senica (Slovensko)

V sobotu 10.9 jsme se zúčastnili žákovského turnaje v Senici, kde jsme odehráli 5 utkání a jednotlivě vám je přiblíží hráčky žákyň A. Turnaj se hrál na 2 hranné sety, kdy set začánal za stavu 5:5

První utkání turnaje v Senici jsme odehráli proti domácímu celku. Na to, že jsme na zápas čekali asi 2,5 hodiny, tak jsme do něj vstoupili náramně, ihned na začátku zápasu jsme si vybudovali několikabodový náskok, který jsme soupeři již do konce setu nedovolili stáhnout. V druhém setu jsme se docela dlouho tahali, ale od stavu 17:16 jsme soupeři nepovolili již odztrátovat a i druhý set jsme dotáhli do vítězného konce. Celkově jsme tedy zvítězili 2:0 a připsali jsme si první a ne poslední výhru na tomto turnaji.

Druhým týmem, se kterým jsme se utkali, na turnaji byla Skalica. Do zápasu jsme nenastoupili v základní sestavě, ale prostřídali jsme hráčky, které v prvním utkání nenastoupili. Soupeři jsme moc nepovolili hrát a mnoho bodů, které soupeř uhrál, bylo z našich chyb.

Ve třetím utkání jsme hráli s prvním bratislavským týmem tohoto dne, jelikož se nám v tomto utkání dařilo jak na přihrávce tak útoku, mohli jsme si dovolit postupně pustit do hry všechny hráčky, které s námi odcestovali do Senice. Zápas jsme poměrně hladce vyhráli a čekal nás již poslední zápas ve skupině.

Poslední zápas ve skupině jsme odehráli proti Pezinku. Utkání se opět neslo v duchu našeho kvalitního servisu a přihrávky a díky těmto kvalitním činnostem, jsme utkání dotáhli do vítězného konce a zajistili jsme si první místo ve skupině.

Finálové utkání na turnaji jsme odehráli s loňským mistrem Slovenské republiky. První set měl parametry kvalitního žákovského volejbalu, kdy jsme se až do koncovky tahali se soupeřem a díky třem krásným akcím v obraně na síti jsme vyhráli první set nejtěsnějším poměrem. V druhém setu již šlo na soupeři vidět, že první set v nich zanechal šrámy a druhý set už byl velice rychlý.

Turnaj v Senici jsme vyhráli bez ztráty setu a dokonce jsme si odvezli i 2 individuální ceny a to za Nejlepší nahrávačku, kterou získala Květka Grabovská a druhou cenu Nejlepší blokařka získala zaslouženě Áďa Röderová. Tento turnaj byl pro nás generálkou na kvalifikaci na krajský přebor žákyň.

 

KP Brno A - Senica A 2:0
  - Skalica 2:0
  - Bilíková Bratislava 2:0
  - Pezinok 2:0
Finále    - Dráčik Slavia Bratislava 2:0

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT