7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky U-17 ztratily set, ne však body. Juniorky doma uhájily pět bodů

Kadetky U-17 jsou po první půli základní části extraligy s náskokem sedmi bodů na prvním místě. Juniorky U-19 dokázaly poprvé v sezóně vyhrát první utkání dne a nyní je čeká středeční dohrávka proti Šternberku. Kadetky B stoupají prvoligovou tabulkou, v čemž jim pomohla i 2 víkendová vítězství.

 

 

EX-KKY: TJ Sokol Šternberk - SG L.Daňka Brno 0:3 (-23,-16,-23) a 1:3 (-10,-19,21,-22)

Základní sestava (1. utkání): Pokorná L., Weissová, Fialová, Kuníková, Pavlíková, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Volfová, Pavlišová, Wilková

Základní sestava (2. utkání): Pokorná L., Weissová, Pavlišová, Kuníková, Pavlíková, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Fialová, Volfová, Wilková

Sobotě patřila horká půda Šternberku a připomeňme, že kadetky odsud příliš často body nevozí. Soupeřky z Hané sice nastoupily bez své největší opory Gabči Orvošové, která si plní povinnosti v ženském áčku, ale ani brněnské kadetky nenastoupily kompletní. Před srazem národního týmu dostala volno nahrávačka Peťa Vondráková, chybělo i juniorské trio Vaďruová, Helanová, Neterdová.

Diváci, kteří dorazili do místní školní tělocvičny viděly dva napínavé duely, které vesměs rozhodly až těsné koncovky jednotlivých setů. Většinou v nich měly více trpělivosti hráčky Králova Pole. Však první a třetí set rozhodl nejtěsnější stav 25:23, pouze druhý set zásluhou osmi přímých bodů z podání skončil 25:16. Brno po čas celého utkání vedlo, do první koncovky šlo s náskokem třech bodů - 21:18, do té třetí rovnou s body šesti. Soupeř ale vždy na konci vytáhl odvážný servis a zarputilou obranu, kterou dokázal vývoj zdramatizovat. Třetí set patřil útočně Denise Pavlíkové, která v něm zaznamenala šest bodů, sedmý přidala blokem. Celkově jich nasbírala rovnou šestnáct a byla nejvíce bodující hráčkou utkání. První dvě sady ji však zdatně sekundovaly Weissová s Kuníkovou na straně jedné a Ambrožová s Dvořákovou na straně druhé.

Ve druhém utkání musely Brňanky zavzpomínat na situaci před rokem, kdy je Šternberk dokonale uspal svoji hrou, načež následně celé utkání otočil. I v tuto sobotu Hanačky ve druhém zápase jakoby nejevily příliš chuť hrát a prohrály 10:25 a 19:25. Ještě ani v úvodu třetího setu to nevypadalo na velké vzrušení, když do stavu 4:4 pokazily první tři podání. Poté ale odskočily na 4:8 a kdykoliv se jim Brno přiblížilo na dostřel, znovu utekly na rozdíl čtyřech bodů. Situace se několikrát opakovala až do samotného závěru. Brno ve svém třicátém setu sezóny našlo poprvé zaslouženého přemožitele. Na všech hráčkách již byla patrná únava z dlouhých výměn, Brňankám ale porušení závazku "neporažených" přeci jen více rozvázal nohy. Královo Pole si v úvodu vypracovalo náskok, zjednodušilo hru a v samotném závěru opět vyzvalo k bodovému tažení Pavlíkovou. Ta dostála svému talentu, převzala zodpovědnost za útok a co více, konečně se trefila i do výborných podání. Vyhrocené drama se nekonalo, Brno ve čtvrtém setu zvítězilo 25:22 a i v desátém utkání sezóny zůstalo neporažené. Ještě dodejme, že si v celém utkání pomohlo slušnými čtrnácti body blokem.

Hodnocení trenéra (Nezhoda): "Ve většině sadách jsme dělali méně chyb než nás soupeř. Je znát, že Šternberk rozehrává mladou nahrávačku Dosoudilovou, my jsme radši v takto vypjatém utkání vsadili na zkušenost Pokorné, která přestože s námi netrénuje, s hráčkami se sžívá velice rychle. Poprvé jsme také méně střídali, uvědomovali jsme si cennosti bodů ze Šternberku. Moc mě dnes netěšil výkon našich středovek, je bohužel znát, že trénují nejméně ze všech. Stráská sice přidala šest bodů blokem, útokem však téměř nehrozila. Fialová byla spíše dnes zakřiknutá, v posledních utkáních se ji dařilo lépe. Nadstandardní výkon Pavlíkové je pro nás již standardem, spíše škoda že ve druhém utkání odpadla Jana Weissová, protože jak v dnešním úvodu, tak v šesti předchozích utkáních předváděla výborné výkony. Kdo se ale vrátil do formy je Kuníková. Začíná připomínat tu Kačku, která bojovala na sklonku července v reprezentaci. Standardně dobře odehrála Dáda Digrinová, zejména v prvním utkání výrazně pomohla se změnami přihrávající formace". 

HRÁČKY VÍKENDU
VK KP Brno TJ Šternberk
Pavlíková  36 25  Ambrožová
Kuníková  22  20  Dvořáková
Pokorná  14  16  Vrabcová

 

EX-JKY: SG L.Daňka Brno - VK Přerov 3:2 (21,-21,-17,14,6) a 3:0 (23,16,13)

Základní sestava (1. utkání): Přibylová, Chevalierová, Helanová, Kopáčová, Novotná, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Mahelová, Plešingrová,

Základní sestava (2. utkání): Šloufová, Novotná, Helanová, Kopáčová, Chevalierová, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Ledahudcová, Plešingrová, Trávníčková

Zatím co kadetky hrály v sobotu venku, juniorky přivítaly v neděli doma na Botanické družstvo Přerova. Tým, který obhajuje své loňské čtvrté místo, připravil jedno malé překvapení, a to zařazení reprezentační blokařky Jehlářové na postu univerzálky. Ta statečně bojovala, ovšem jejich třicet bodů stačilo Přerovu pouze na jeden bod z prvního utkání. První zápas přinesl nepěknou bitvu, ve které stihlo domácí družstvo pokazit 18 podání a 22 útoků. Přerov měl sice mnoho světlých momentů, na druhou stranu mu ve třetí sadě stačilo k vítězství PĚT bodů útokem. Tak moc se brněnské útočnice trápily v herních činnostech a bohužel nijak zvlášť nepomohly do sestavy po nemoci navrátivši se Aničce Přibylové. Zásadním momentem bylo zařazení Plešingrové do koncovky čtvrté sady, kde svůj tým podržela v útoku a následně 7 podáními v řadě rozhodla tie-break.

Druhé utkání rozhodla první sada, ve které Královopolanky stáhly náskok 11:16 a nakonec i koncovku otočily na 25:23. Nepříznivý vývoj sebral přerovským hráčkám vítr z plachet a poté co Brno natropilo podstatně méně chyb, o výsledku utkání snad ani nebylo pochyb. Pomohla i změna strategie, ve které se domácí více opřely o kvalitně postavený blok Ledahudcové a Trávníčkové. Utkání velice pěkně odřídila vypomáhající nahrávačka Šárka Šloufová. Skvěle hrající Kopáčovou, která dvěma esy ukončila první sadu, dobře herně doplnila Chevalierová, která zaznamenala 10 bodů. 

HRÁČKY VÍKENDU
VK KP Brno VK Přerov
Kopáčová 48 30 Jehlářová
Chevalierová 19
14 Šádková
Plešingrová  9
13 Skálová


EX-JKY: VK KP Brno B - Sokol Nové Veselí 3:1 (15,-21,14,18) a 3:0 (19,21,25)

První utkání začalo s vysokou kvalitou a vysokým standardem hry za strany královopolských kadetek. Vysoký bodový náskok byl vyústěním hry s minimálním počtem chyb. Po prvním setu se však všechno otočilo A desetibodové manko měly hned zkraje setu domácí hráčky. Set dokázaly ještě kosmeticky upravit, ale nikoliv vyhrát. Třetí a čtvrtý set byl opět jasně v režii domácích a i když soupeř zlobil místy složitějším servisem, utkání jsme zvládli a zaslouženě bereme 3 body.

Druhé utkání bylo lehce nervóznější a také na nás byla již viditelně podepsána únava. To zapříčinilo nemilý fakt, že pokaždé když jsme se dostali bodově nad soupeře, mírně jsme polevili a nechali opět Nové Veselí dotáhnout. Velmi důležitý byl průběh druhého setu, kdy jsme velkou část setu stále tahali za kratší konec a až v závěru jsme převrátili misky vah na svoji stranu. Třetí set ve velmi vypjaté a nervózní koncovce rozhodovala svým nebojácným přístupem kapitánka Lucie Podsedníková, která výkonnostně rostla s každým dalším míčem. Na cca šestý matchball již soupeř nestačil a na domácí půdě Botanické zůstalo tak všech 6 bodů. Po půlce základní části jsou kadetky na třetím místě pouhé 3 body od čela tabulky. 

foto z utkání na FACEBOOKU

 foto: archiv VK KP

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT