7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Testovací turnaj v Brně ukázal, jak na tom naše dorostová družstva jsou

IMG 20170910 173718Týden před zahájením nového extraligového ročníku pořádal náš oddíl Testovací turnaj kadetek a juniorek. Družstva z celé České republiky poměřila na sedmi hřištích své síly a připravenost na nadcházející sezónu.

 

 

Kadetky nasadily do svého turnaje dvě družstva. Zkušenější tým vedený Květkou Grabovskou nakoukl do semifinále, kde zažil malou sportovní tragédii, kterou svět vidí jednou za sto dvacet let. V utkání s Přerovem sahal po hladké výhře v prvním setu, když vedl 23:12. Následně však dokulhal k setbolu až za stavu 25:24 který neproměnil a o celý set přišel 26:28. Tým se z šoku sice probral a sehrál vyrovnanou partii i ve druhé sadě, na rozjetý Přerov již ale nestačil a prohrál 0:2. No a protože neuspěl ani proti týmu Chodova, se kterým prohrál taktéž 0:2, vybojoval medaile bramborové.

IMG 4204

Druhé družstvo, startující pod označením "B", vedené Radkou Mokrou, čerpalo své první zkušenosti na extraligové úrovni. Tým složený skoro výhradně z žákyň skončil na posledním dvanáctém místě, když v utkání o umístění podlehl výběru z KCTM Vysočina 0:2

IMG 4205

Družstvo U-19 ovládlo turnaj juniorský. V systému , kde odehrál utkání každý s každým, naše "juniorky" nepoznaly hořkost porážky a poté co zkompletovaly šňůru devíti korálků, oslavily vítězství na turnaji. Tým vedený nahrávačkou a kapitánkou Petrou Vondrákovou šest utkání vyhrál stavem 2:0, třikrát musel své vítězství obhajovat v tie-breaku. Přestože se jedná pouze o generálku na juniorskou extraligu a jsme v úvodu sezóny, skóre 18:3 pro pět kadetek a dvě juniorky v základní sestavě, představuje heroický počin.

IMG 20170910 173718

Součástí turnaje bylo i každoroční testování fyzické zdatnosti. Neoficiální titul pro nejlépe testující hráčku turnaje obhájila Denisa Pavlíková, která teprve nyní vstoupila do svého dorostového věku.

Celkové pořadí na turnaji KADETEK:

1. VK Přerov
2. TJ Sokol Šternberk
3. BVC Chodov
4. KP Brno A
5. TJ Lokomotiva Plzeň
6. TJ Ostrava
7. VK Prostějov
8. PVK Olymp Praha
9. VK České Budějovice
10. Španielka Řepy
11. KCTM Vysočina
12. KP Brno B

Celkové pořadí na turnaji JUNIOREK:
1: KP Brno
2. USK Slavia Liberec
3. VK Prostějov
4. TJ Lokomotiva Plzeň
5. TJ Sokol Frýdek-Místek
6. VK České Budějovice
7. VK Přerov
8. TJ Ostrava
9. PVK Olymp Praha
10. Špaielka Řepy

 

Erik Nezhoda

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT