7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky poprvé za šest bodů, kadetky braly o bod méně

Po týdenní pauze pokračovaly dorostenecké extraligy. Juniorky porazily v domácím utkání Ostravu a přeskočily ji v tabulce, kadetky bez hlavních opor vyválčily pět bodů z Přerovem.

 

 

 

U-17: KP Brno - VK Přerov 3:1 (-22,20,17,20) a 3:2 (-22,-26,23,22,12)

Základní sestava první utkání: Grabovská, Weissová, Fialová, Wilková, Kuníková, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Pavlišová, Pokorná E., Pokorná L,

Základní sestava druhé utkání: Pokorná L., Pokorná E., Pavlišová, Wilková, Daňková, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Fialová, Grabovská, Kuníková, Weissová 

Kadetky odehrály svá utkání netradičně již v pátek odpoledne na Botanické. V utkání se musely obejít bez dvou pilířů hry, marodící nahrávačky Vondrákové a po náročném programu národního týmu odpočívající Pavlíkové. Přednost v utkání s do té doby předposledním Přerovem dostaly hráčky s menší vytížeností, zejména nahrávačka Grabovská a univerzálka Wilková. Vstup do prvního utkání se ovšem hráčkám šeredně nepovedl, když za stavu 2.8 nepředvedly jedinou kloudnou akci. Na řadu tak přišla brzy střídání. Do hry se postupně podívala Lucka Pokorná, Eliška Pokorná, Klára Daňková a konečně i Rozka Pavlišová. S postupujícím časem se výkon domácího týmu uklidnil, pomohla mu jistější nahrávka a výkon Kuníkové, která se po návratu na post univerzálky rozehrála k fantastickému výkonu. Brňanky otočily nepříznivý vývoj z 0:1 na sety a po boji zvítězily 3:1.

Do druhého utkání nastoupila podobná sestava, která uzavírala první zápas. Na nahrávce pokračovala do stavu 8:6 Lucka Pokorná, na smeči hrály Pokorná s Daňkovou, na bloku dvojice Stráská a Pavlišová, jen na univrzálu znovu nastoupila Wilková. Po technickém timu pokračovala na nahrávce Květka Grabovská, která až do koncovky podala slušný výkon. Týmů se však závěr nepovedl a set prohrál. Kvalita hry upadala také ve de druhé sadě, v druhé půli již muselo dojít radikálnímu zásahu. Nejdříve se do hry vrátila Kuníková, za chvíli musela i Lucka Pokorná. Koncovku sice družstvo ještě nevybojovalo, svoji sílu ale ukázalo ve zbytku utkání. Brňanky otočily všechny tři zbývající sety zejména svoji bojovností a nasazením. Velice dobrýmn výkonem se prezentovala žákovská smečařka Eliška Pokorná. Brno vyhrálo 3:2 a pojistilo si průběžné první místo.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Po celý pátek jsem bojoval s chladným nastavením svého týmu. Stálo mě to velké množství energie a padla i řada nepěkných slov. Všichni jsme věděli, že do utkání půjdeme s pozměněnou sestavou, ale nové hráčky prostor nevyužily. První utkání alespoň v zásadní moment odtáhla svým výkonem Kuníková, druhý zápas ale opakovaně střídal dobré a špatné momenty týmu. První set ukončily naše chyby, na ztrátě toho druhého jsme se znovu výrazně přičinili my. Třetí set rozhodla hektická koncovka. Poté, co jsme ve čtvrté sadě opakovaně stáhli stav a znovu odpadli o šest míčů, rezignoval jsem na další slovní komentář. Byl to jeden z momentů, který hráčky konečně vybudil k nepředstavitelně euforickému výkonu. Bylo to skvělé se na emoce hráček dívat, lepší jak stále vyhrávat rozdílem deseti míčů."

 Celá fotogalerie na facebooku

 

U-19: KP Brno - TJ Ostrava 3:1 (-22,18,1,17) a 3:0 (19,23,18)

Základní sestava první utkání: Šloufová, Plešingrová, Trávníčková, Kopáčová, Chevalierová, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Mahelová, Neterdová

Základní sestava druhé utkání: Přibylová, Kopáčová, Trávníčková, Neterdová, Novotná, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Helanová, Chevalierová

Jestliže si chtěly brněnské juniorky usnadnit cestu zimní nástavbou,potřebovaly v sobotu odehrát nutně dobré výsledky s Ostravou. Samotný úvod utkání tomu ale rozhodně nenasvědčoval. Přestože na nahrávce působil Šárka Šloufová a na postu univerzálky Gába Kopáčová, celý tým hrál velice nepřesně, slabě přihrával a nevytvořil sebevíc volejbalových akcí. Družstvo dokázalo udělat mimořádné množství chyb, které stálo místo právě Kopáčovou. Druhý set již pokračovala na diagonálním postu Bára Neterdová, která zejména po druhém technickém tajmu pomohla uklidnit herní projev. Hráčkou okamžiku byla navíc Minaříková, která během krátké chvíle zaznamenala tři body na síti. Družstvo si začalo více věřit, zpřesnilo přihrávku a utkání začalo pomalu obracet. Zatím co jedním z nejlepších výkonů sezóny se prezentovaly právě blokařky Minaříková s Trávníčkovou, smečařské duo Chevalierová a Plešingrová příliš krásy hře nedodaly. Radikálním tahem se tak stalo navrácení Kopáčové do hry, ovšem nečekaně na post smečařky místo Plešingrové. Ve dvoji s Neterdovou vytvořily silné útočící duo, které od půlky třetího setu vzalo Ostravě vítr z plachet. O přihrávku se postarala Chevalierová s Vaňkovou, která byla nejvytíženější přihravačkou týmu. Chevalierová navíc pomohla zajistit hru v poli a ucelila projev družstva.

Do druhého utkání nastoupila na postu nahrávačky Anička Přibylová a na postu druhé smečařky místo Chevalierové Kristýna Novotná. Ostatní posty zůstaly beze změny. Juniorky měly toto utkání ve své podstatě stále pod kontrolou, výjimku představoval pouze závěr druhého setu, kde na chvíli Brňanky přepustily Ostravě vedení. Koncovku i se štěstím zvládly a do třetího setu šly do vedení 2:0 na sety. Lehké nervy představovala ještě situace ve druhé polovině třetího setu, kdy Ostrava dokázala naposledy stáhnout na rozdíl jednoho bodu, po ztrátě podání však již Brno dominovalo a set uzmulo stavem 25:18. Do utkání se navíc dobře zapojila Tereza Helanová, která ve druhé sadě pomohla svojí šňůrou na podání obrátit zmíněnou koncovku. Svoji nezpochybnitelnou roli sehrála také opakovaně dostřídávající Chevalierová, která v nouzi dvakrát vypomohla Novotné. Nazávěr nutno podotknout, že ve druhém utkání měla Ostrava významně stíženou roli, když jejich nejlepší útočnice Faltýnová na místo pomoci juniorkám pospíchala zpět do Ostravy na utkání žen proti brněnskému Fénixu.

 

HRÁČKY VÍKENDU
  VK KP Brno TJ Ostrava
 Kopáčová 37 30
 Slatinská
 Neterdová 24 16  Faltýnová
 Chevalierová 16 15  Žolnerčíková

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT