7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dorostenky Prostějovu nedarovaly ani bod

V sobotu pokračovala na Vodovce extraliga kadetek i juniorek. Na naši palubovku zavítal ambiciózní Agel Prostějov a se zlou se potázal. Naše mládežnické naděje ve čtyřech utkáních dopřály soupeři pouhé dva sety.

 

 

 

 

 

U-19: KP Brno - VK Agel Prostějov 3:1 (21,19,-19,14) a 3:0 (20,21,17)

Základní sestava první utkání: Šloufová, Chevalierová, Trávníčková, Kopáčová, Mikelová, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Novotná, Plešingrová

Základní sestava druhé utkání: Šloufová, Chevalierová, Trávníčková, Kopáčová, Plešingrová, Minaříková, libero Vaňková. Střídaly: Mahelová, Mikelová, Novotná, Přibylová, 

Volejbalový svátek dvou lídrů moravské části juniorské extraligy si nenechala utéct řada významných osobnostní na poli dívčího volejbalu. Utkání přihlíželi například bývalý reprezentační kouč a manažer Prostějova Miroslav Čada, čestný prezident volejbalového klubu Královo Pole Miroslav Jaskulka či vedoucí sekce dívek ČVS Aleš Novák. Do hlediště zavítala také řádka rodičů z obou týmů, o atmosféru tak bylo postaráno. Utkání nebylo prestižní jen pro prostějovské soupeřky, i Brno do obou utkání zapojilo hráčky z "A" družstva žen. Prostějov nastoupil v sestavě s uzdravenou Sarah Cruz, která byla jednoznačně nejlepší hráčkou svého týmu. Chyběla naopak indisponovaná Valášková a zraněná Stavinohová.

Brno mělo po většinu utkání vývoj pod kontrolou, o vedení přišlo pouze v průběhu třetí sady, kterou soupeř dovedl do vítězného konce. První část utkání patřila zejména Kopáčové, která se tradičně starala o důraz nad sítí, nečekaně dobře ji ale doplnila nahrávačka Šloufová, která si připsala dvanáct bodů. Slabší příspěvek smečařek pomohla vykrýt  svým útokem také blokařka Minaříková. Brno bylo navíc vyjma prvního setu velice disciplinované, v průměru dělalo o čtyři chyby na set méně než soupeř a svoji hrou psalo linku utkání. 

Přestože druhý zápas rozehrála obdobná sestava Královopolanek, výjimku tvořila Plešingrová na místo Mikelové, do utkání postupně promluvila celá brněnská lavička. Ve třetím setu navíc Kopáčovou na postu univerzálky vystřídala Chevalierová. Druhý zápas nebyl tak pohledný jako první, na rozdíl od soupeře ale Brňankám nechyběla chuť vyhrát. Prostějov ztratil nejen motivaci, v utkání se zdál i unavený.  Například jen první smečařka Weidenthalerová zaznamenala v tabulce pravdy jedenáct záporných bodů. Herní výpadek se ukázal také na Cruz, která pravděpodobně ještě není zcela fit a utkání dohrála v bolestech a spíše jen z podstaty.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Vstup do utkání byl tradičně o naší bázlivosti na straně jedné a neúměrném počtu chyb na straně druhé. Chvíli nám trvalo začít realizovat taktické pokyny stejně tak jako najít ideální herní rozpoložení. Utkání to byla více-méně vyrovnaná, kvalita a chuť vyhrát však stála na naší straně. Důležité pro nás bylo vyvinout tlak na první smečařku soupeře, ve dvou utkáních čelila 79 podáním. pochválit je potřeba celý tým, nadstandardních dvanáct bodů Šloufové v prvním utkání se ale vymyká normálu a je příjemným posunem v její hře. Jsem rád že ve druhém utkání mohly zasáhnout hráčky z lavičky, propojit silnou pětici z žen a zbytek juniorky je téma číslo jedna." 

 

HRÁČKY VÍKENDU
  VK KP Brno VK Prostějov
 Kopáčová 28 24
 Cruz
 Mikelová 20 17  Strnadlová
 Minaříková 16 16  Weidenthalerová

 Celá fotogalerie na facebooku

U-17: KP Brno - VK Agel Prostějov 3:0 (23,8,10) a 3:1 (22,21,-23,13)

Základní sestava první utkání: Vondráková, Pokorná E., Fialová, Pavlíková, Kuníková, Pavlišová, libero Digrinová.

Základní sestava druhé utkání: Grabovská, Weissová, Fialová, Wilková, Stráská, Kuníková, libero Digrinová. Střídaly: Pavlíková, Pavlišová, Pokorná E., Vondráková

Brněnské kadetky mají již postup mezi nejlepší šestku extraligy s předstihem vybojovanou, zaměřit se tak mohly na vyzkoušením více variant základní sestavy. Na nových postech si tak odehrála Pavlíková s Kuníkovou, které vyzkoušely povedený tah z reprezentačního týmu, kde Pavlíková nastupovala na postu univerzálky a Kuníková na smeči. Ve druhém utkání dostala příležitost žákovská nahrávačka Grabovská, v prvním zase žákyně Eliška Pokorná.

I kadetky předvedly nervózní vstup do prvního utkání, druhý a třetí set byl spíše formalitou. První sada přinesla spoustu vzrušujících momentů, Prostějov dlouho šlapal domácím na paty. O vítězi rozhodl nejtěsnější rozdíl dvou bodů. Agel se v utkání ukázal podprůměrný v útoku, v této činnosti klesl pod 20%. Zdrcující se ukázal brněnský servis, který Prostějovačky v podstatě nepřihrály. Brno si tak situaci v obraně zjednodušilo, nezpochybnitelný byl ale tradičně přínos Digrninové na postu libera. Příjemný byl ale i návrat Vondrákové do základní sestavy.

Druhé utkání patřilo obměněné sestavě Brna a s méně zkušenou Grabovskou na nahrávce nemohl být výsledek tak jednoznačný jako první zápas. V součtu s horší přihrávkou Brna bylo druhé utkání vyrovnané, o vítězi rozhodovaly maličkosti. Prostějov opakovaně vedl, k výrazné převaze se ale nedostal. Na všech hráčkách tohoto utkání byla znát únava z celodenního čekání a tak hře chyběl větší náboj, odhodlání a bojovnost. Přestože se domácím povedlo set dvakrát otočit, na ten třetí byly krátké. V trenérsky zbytečně vyhrocené koncovce atmosféra zhoustla, hosty však dotáhla k vítězství 25:23. To ale jakoby Prostějovu stačilo. Brno si dodalo ztracené odvahy základní sestavou, která o vítězství rozhodla již před druhým technickým tajmem. Ten probíhal za stavu 16:8. Utkání si zasloužila dohrát Květka Grabovská, ve dvou-střídání ji doplnila Kuníková. Brněnské kadetky zvítězily 25:13 a potvrdily domácí nadvládu tohoto víkendu.

Komentář trenéra (Nezhoda): "První set patřil velice bojovnému volejbalu, ve kterém Prostějov dokazoval chuť se bít. Na jeho hru jsme ale byli z videa připravení a postupně jsme se potvrdili v nastavené taktice naší obrany. Druhé utkání bylo více o nepřesnostech, klid nám chyběl v mnoha činnostech. K tradičním oporám víkendu musím dnes jednoznačně přiřadit Kačku Kuníkovou, její herní přehled a řešení útoku zejména v zadních zónách bylo fascinující sledovat. To jsem moc často nezažil a považuji to za příkladné. Po náročném tréninkovém a reprezentačním programu jsme víkend zvládli velice dobře a nyní se již můžeme soustředit na poslední čtyři utkání. Bonusem na závěr je průběžné testování fyzické výkonnosti, které přineslo mimořádné výsledky celého družstva."

HRÁČKY VÍKENDU 
  VK KP Brno VK Prostějov
 Kuníková 23 17
 Svobodová
 Pavlíková 22 15  Hradilová
 Weissová 13 11  Marvanová

 Celá fotogalerie na facebooku


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT