7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky zakončily základní část dvěma body, kadetky šesti

Juniorky hrály netradičně v pátek a spíše jen o prestiž, na palubovce Přerova dokázaly vybojovat v tiebreaku prvního utkání dva body. Kadetkám šlo naopak o důležité body do nástavby a proti oslabenému Šternberku bodovaly naplno.

 

 

 

 

 

U-19: VK Přerov - KP Brno 2:3 (17,-23,-18,19,-11) a 3:0 (18,11,23)

Základní sestava první utkání: Přibylová, Novotná, Trávníčková, Kuníková, Chevalierová, Minaříková, libero Vaďurová. Střídaly: Pavlišová, Vondráková, Weissová

Základní sestava druhé utkání: Přibylová, Novotná, Trávníčková, Kuníková, Chevalierová, Minaříková, libero Vaďurová. Střídaly: Pavlišová, Vondráková, Weissová

Do utkání s Přerovem nezasáhla řada hráček. Na straně Brna to byla opět celá juniorská ekipa působící v ženách, na straně Přerova minimálně reprezentantka Jehlářová. Přerovu se dařilo od úvodu vyvíjet tlak na brněnskou sestavu, která podléhala od přihrávky až po řešení útoku. Změna přišla teprve s několika střídáními. Po nemoci se navrátivší Přibylovou vystřídala Vondráková, druhou bez zápalu hrající hráčku Kristýnu Novotnou vystřídala Weissová. Prvoroční kadetky ihned proměnily projev družstva. Ztrátu v prvním setu již obrátit nedokázaly, druhý a třetí byl ale již v režii kadetské reprezentantky na nahrávce. Zlepšila se nejen pestrost brněnských kombinací středem sítě či rychlá hra s Chevalierovou, ale i obrana klíčových hráček soupeře. Čtvrtá sada padla za oběť špatnému úvodu. Napínavý tie-break rozhodlo kvalitní podání na straně Brna a urputná snaha zvítězit. Zabojovala v něm i do hry navrácená Kristýna Novotná, která pomohla zejména na přihrávce a v v poli.

Do druhého utkání již kadetky tolik nezasáhly. Jejich úkolem bylo připravit se na sobotní utkání se Šternberkem. Utkání tak odnahrávala Přibylová a následky po její nemoci byly znát. Hře chyběla pestrost, rychlost a odhodlání. Novotná, která dobře vypomohla na konci prvního utkání nerozehrála druhý zápas vůbec špatně, po technickém timu však opakovaně chybovala a neprosadila se ani v útoku. Přibylová méně kombinovala za hlavou a tak výrazně chyběly body univerzálky Kuníkové. Hra Brna se vinnou špatné přihrávky a chabé snahy zvrátit nepříznivý vývoj rozpadla jako domeček z karet. Nabuzený soupeř s nadšením a diváky v zádech trestal chybu za chybou a byl na koni. Stopku mu alespoň částečně vystavil třetí set. Brněnské hráčky nalezly dostatek sil rvát se s Přerovskými o každý bod a utkání přivedly do koncovky. I ta ale připadla domácím, které oslavily zisk třech bodů za vítězství 3:0.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Uvnitř našeho týmu dnes rozhořel mezigenerační plamen, který vevně věřím naší přípravě na druhou fázi sezóny pomůže, než aby někoho spálil. Složené družstvo odehrálo první utkání velice pěkně, o to mrzutější byl pohled na druhý zápas. Vondráková znovu ukázala velký potenciál na svůj nízký věk, pochválit je ale potřeba i další hráčky. Vaďurová odehrála první utkání sezóny, přestože asi druhý zápas nevyšel zcela podle její představy, v prvním byla oporou a snažila se na postu libera odevzdat co nejvíce práce. Podobně se dá mluvit i o Trávníčkové na bloku nebo Chevalierové na přihrávce. Druhé utkání mělo ředa špatných momentů, ať už to na přihrávce nebo bázlivosti v tvoření útočných kombinací. Družstvo svůj první sezoní cíl ale splnilo velice slušně a nyní je potřeba začít koukat směrem k těžké nástavbě."

Celá fotogalerie na facebooku

 

U-17: KP Brno - TJ Sokol Šternberk 3:0 (17,22,20) a 3:1 (10,-14,32,14)

Základní sestava první utkání: Vondráková, Weissová, Pavlišová, Kuníková, Pavlíková, Fialová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková

Základní sestava druhé utkání: Vondráková, Pokorná, Pavlišová, Wilková, Pavlíková, Fialová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Kuníková

 

Poslední dvě extraligová utkání roku 2016 sehrály kadetky v Brně na staré hale. Soupeřem jim byl konkurent a postupující tým do horní nástavby Sokol Šternberk. V jeho sestavě ale pro tentokrát chyběla hned čtveřice českých reprezentantek. Také Brno ještě do letošního ročníku nenastoupilo kompletní, do utkání se znovu nezapojily hráčky ročníku 1999. Dle sestavy neměl Sokol co ztratit, a tak hrál odvážně, tlačil podáním, bránil hlava nehlava a škodil útoky na hraně rizika. Co více, přes riskantní styl nedělal mnoho chyb a tak držel s brněnským týmem po celý den krok. V prvním utkání se jako rozhodující neukázala brněnská útočná převaha ale spíše drobné chyby soupeřek, které je stály vyrovnané koncovky druhé a třetí sady. V nastaveném rozpoložení styl není ani tolik překvapující, že Královo Pole postupně ovládlo všechny statistiky, přesto v utkání chyběly zejména body Denisy Pavlíkové, která jich udělala "pouze" čtrnáct. Prostoru pro ně měla ale více jak dost. Slabá byla také hra středových hráček, zde Šternberk rozhodně nezahálel a středem sítě uštědřoval domácím bod za bodem.

Druhý zápas byl od úvodu nečekaně snadný, výrazně se na něm přičinila skvělým servisem právě zmíněná Pavlíková. Ta postupně v utkání zaznamenala jedenáct bodů pouze servisem, dalších sedmnáct přidala útokem a celé utkání jasně opanovala. Lichotivý výsledek z prvního setu 25:10 poskytl prostor pro navýšení herního vytížení dvojici Wilková a Daňková. Dokonce i úvod druhé sady napovídal dobré hře a jasnému průběhu utkání, zlom ovšem přišel za stavu 6:2, kdy se do hry Brna vnořila laxnost v kombinací s narůstající bezradností. Hra trochu připomněla trápení z Ostravy. Brno prohrálo 14:25. Třetí set byl pro oba týmy morálním soubojem o žití a nežití. Brněnské hráčky v klíčových momentech zuby nehty držely těsný náskok, ve kterém vzdorovaly odvážným útočným nájezdům soupeřek a bránily se sebemenší chybě. 8:7, 16:15, 21:19 a konečně 25:23. Brňanky vyhrály, byť horko těžko set pravdy a kráčely za vítězstvím. To se po prvním technickém timu čtvrté sady ukázalo jako formalitou. Hráčky odskočily na rozdíl osmi bodů a závěr si přesvědčivě pohlídaly.

 Komentář trenéra (Nezhoda): "Šternberk sice odjel z Brna bez bodů, ale se vztyčenou hlavou. Na druhou stranu, jiný cíl jsme dnes neměli než uhájit zápasovou neporazitelnost a jít do nástavby s komfortním náskokem. První utkání jistě nebylo optimální, selhávali jsme v situacích po obraně, Šternberk navíc opravdu dobře bránil. Není to ale poprvé, co jsme byli v koncovkách silnější než náš soupeř, to nás letos zdobí. Druhý zápas byl odvážnější od Pavlíkové, ta rozdala karty oproti prvnímu utkání zcela jinak. Škoda že nám snad poprvé nevyšly střídání, chtělo to trochu více odvahy i soustředěnosti. Na druhou stranu Daňková výborně odpodávala první utkání v koncovkách. V těžkých chvílích družstvo ustálo přihrávku, mohli jsme jen lépe bránit. Nejsou to dnes krásné body, ale jsou důležité a i dnes je zdobí řada vymazlených akcí."

 

HRÁČKY VÍKENDU
  VK KP Brno TJ Šternberk
 Pavlíková  41 21
 Hanousková
 Kuníková  23  17  Jančová
 Weissová  22  16  Soldánová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT