7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky dál drží neporazitelnost, juniorky v Plzni urvaly tři body

Druhý nadstavbový víkend dorosteneckých extralig rozhodl o tom, že si kadetky zajistily postup do finále, stejně tak jako jeho pořádání finálového turnaje v Brně. Juniorky z Plzně odvezly důležité body a také již klepou na brány finále.

 

 

 

U19: Volejbal Plzeň – VK KP Brno 1:3 () a 3:0 (24,25,14)

Dva vyrovnané zápasy odehrály brněnské juniorky. Mladý kolektiv doplněný o hráčky U-17 a zcela bez posil z družstva žen, vybojoval s týmem ze třetího místa cenné tři body. Zatím co v prvním duelu dokázaly Brňanky méně chybovat a postupně chytit otěže utkání do vlastních rukou, ve druhém utkání dvakrát pohrdly výrazným vedením a utkání do vítězného konce nedovedly. Rozhodla jej dobrá obrana plzeňských děvčat v kombinaci s odvážným útokem.

 

U17: Volejbal Plzeň – VK KP Brno 1:3 (20,-23,-18,-15) a 1:3 (-19,25,-11,-26)

Základní sestava (1. utkání): Vondráková, Weissová, Fialová, Kuníková, Pavlíková, Stráská. Libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Vaďurová.

Základní sestava (2. utkání): Vondráková, Daňková, Fialová, Vaďurová, Pavlíková, Stráská. Libero Digrinová. Střídaly: Kuníková, Pokorná

Kadetky udržely na horké půdě Plzně letošní neporazitelnost, prošly si však krušnými časy. Plzeň odehrála obě utkání na hranici svých možností a Brnu silně vzdorovala. Brnu se vyplatila širší lavička, když trápící se Kuníkovou dobře dostřídala univerzálka Vaďurová. V prvním utkání se také dlouho nemohla prosadit smečařka Pavlíková, která se však díky lepší druhé půlce stala opět nejvíce bodující hráčkou zápasu. Zajímavý byl také souboj na středu sítě Judlové se Stráskou. První den obě hráčky zaznamenaly shodně jedenáct bodů, druhý den Judlová osm, Stráská o dva míče méně. Druhý zápas byl dramatem do samotného závěru. Brněnské hráčky odvrátily dva setboly a nakonec se mohly radovat znovu z vítězství 3:1. Úspěchem byl kolektivní  výkon celého týmu, bodově znovu odskočila pouze Pavlíková, která si jich připsala jednadvacet.

 

 

HRÁČKY VÍKENDU U17
  VK KP Brno Volejbal Plzeň
 Pavlíková 32 26
 Mentlová
 Vaďurová 20 26 Prokšová
 Stráská 17 19 Judlová

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT