7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Zlato je po roce opět doma! Juniorky slaví znovu mistrovský titul!

JuniorkyJuniorky Králova Pole suverénním způsobem obhájily titul mistryň extraligy!!! Ve finálovém turnaji, který odehrály v Brně v průběhu čtvrtka až neděle, neztratily jediný set a zaslouženě se tak doma radovaly ze zisku nejcennějšího kovu. Jsme šťastní za to, že jsme obhájili loňský titul. Ročník 1998 je potřetí mistrem České republiky, přestože se okolo něj vyměnilo pět trenérů. Vydržel při sobě a každý rok je lepší než ten minulý. Jsme na něj hrdí a gratulujeme mu!" vzkázal juniorskému týmu trenér Erik Nezhoda.

 

Když jsme s Richardem Wiesnerem plánovali budoucnost dorostu, řekli jsme si, že musí vyhrát systém Králova Pole nad jednotlivci. A povedlo se," dodal.

Děkuji Marku Rojkovi za to, že hráčky pracující v ženském Áčku připravil výborně na finálový turnaj, a to nejenom po stránce volejbalové, ale i mentální," poznamenal dále Nezhoda. 

Královopolské juniorky odstartovaly finálový turnaj ve čtvrtek porážkou Prostějova, v pátek zdolaly pražský Olymp a o den později si poradily stejným způsobem s Žižkovem. Všechny tři zápasy odehrálo Královo Pole na výbornou a bez ztráty setu!

Závěrečný den turnaje obstaralo nejprve utkání o 3. místo, ve kterém zvítězil Žižkov nad Prostějovem 3:1. Následovalo finále, které bylo spanilou jízdou domácího Králova Pole - Olymp brněnské hráčky přehrály 3:0 po setech 25:13, 25:11 a 25:18.

Juniorky svým zaslouženě vybojovaným zlatem navázaly na stříbrný úspěch kadetek z minulého týdne a potvrdily cíle, které si dorostová složka Králova Pole dlouhodobě vytyčuje. Velký dík patří všem našim kolegům a kolegyním, protože nás tu v Králově Poli pracuje opravdu hodně. Máme svoji práci rádi a vážíme si hráček, které tu máme," zdůraznil Erik Nezhoda. Závěrečné poděkování směřuje konkrétně k Luďkovi Grabovskému, který po celou dobu připravoval brněnské nahrávačky. A ty byly klíčem k úspěchu obou kategorií. Zraněnou Šárku Šloufovou nahradily kadetky Lucka a Peťa a závěrečné dva týdny zvládly velice dobře. I s Květkou Grabovskou jsou nejlepším nahravačským kvartetem v České republice a v tuto chvíli je zdobí stříbrná a zlatá medaile," usmíval se Nezhoda.

 

Výsledky finálové skupiny o 1.-4. místo:

Brno - Prostějov 3:0  (21,15,13)
Olymp - Žižkov 3:2 (-23,-22,19,9,9)
Brno - Olymp 3:0 (22,23,26)
Žižkov - Prostějov 3:1 (7,-19,26,19)
Brno - Žižkov 3:0 (22,21,13)
Prostějov - Olymp 0:3 (-20,-21,-15)

Utkání o 3. místo:

Žižkov - Prostějov 3:1 (21,-26,22,19)   

Finále:

Brno - Olymp 3:0 (13,11,18)



 Barbora Mertová

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT