7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Dorosty vstoupily do nové extraligové sezóny třemi vítězstvími

Netradičně brzo odstartovaly soutěže našich dorostenek. Kadetky v sobotu poměřily své síly s družstvem Frýdku, juniorky byly u extraligové premiéry KCTM Vysočina v Jihlavě.

 

 

 

 

 

U-19 KCTM Vysočina vs. VK KP Brno 0:3 (-20,-9,-17) a 0:3 (-24,-22,-17)

KP Brno (1. utkání): Vondráková, Weissová, Stráská, Vaďurová, Pavlíková, Fialová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Kuníková, Podsedníková
KP Brno (2. utkání): Vondráková, Kuníková, Stráská, Vaďurová, Pavlíková, Fialová, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Weissová, Nekudová, Podsedníková

Jak už jsme napověděli, jednalo se o první utkání Jihlavy v extralize juniorek. Plná tělocvična viděla dva pěkné zápasy, které nabídly bojovný volejbal a řadu krásných akcí. Na straně našeho týmu stál velice kvalitní servis a řízená obrana podpořená následným útokem, do kterého se nabízely všechny útočnice. Na straně soupeře jasně vyčnívala blokařka Indrová, která si hledala prostor na síti ze všech pozic a rozdávala tvrdé smeče. Prezentovala se navíc skvostným skákaným rotovaným podáním, který dělal mnohdy Brňankám problémy.

Královopolanky byly od úvodu prvního utkání lepším týmem, první i druhý set zahájily náskokem, který si vesměs držely po zbytek sady. Výsledkovou výjimkou nebyl ani set třetí, byť se v jeho úvodu naše hráčky chvíli trápily. Zápas dobře dostřídala smečařka Kuníková, která pomohla uklidnit hru svého týmu.

Druhé utkání sice začalo jako první, domácí tým z Jihlavy se ale brzy našel a začal Brňankám obětavým výkonem konkurovat. Dlouho držel vedení, samotná koncovka však připadla Jitce Vaďurové, která několika razantními útoky Vysočinu přetlačila a nakonec proměnila i závěrečný setbol. Druhý set se odvíjel obdobně. Houževnatá obrana domácích v kontextu se zarputilým boji s razantním servisem brněnských hráček. Střední pasáž ale rozhodně připadla Vysočině. To když skvěle podávala Bukvaldová a na síti řádila Indrová. Dlouhou sérii domácích utnul až zkažený servis. Naopak následně čtyři projektily Pavlíkové na podání nedaly šanci Vysočině k útoku. Brňanky si tak zajistily vítězství ve druhé koncovce.
Do setu třetího již nenastoupila Vaďurová, která dala odpočinout svému ramenu. Na univerzálu ji nahradila právě Pavlíková. Do základní sestavy se vrátila po dobrém výkonu v prvním utkání navíc Weissová.  Naše dorostenky si třetí set spolehlivým výkonem pohlídaly a znovu zvítězily 3:0.

Komentář trenéra: Vysočina byla na úvod extraligové sezóny houževnatým soupeřem, který mnohokrát zkoušel naši trpělivost v zakončení. Ve hře ale ctíme řadu principů, na kterých od srpna pracujeme a díky nim jsme dnes zvítězili. Dnes ani není zapotřebí vyzdvyhovat jedince, každá hráčka si prožila chvíli slávy, a to včetně těch, které dostaly menší roli z lavičky.

 

U-17 VK KP Brno vs. TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (20,23,15) a 0:3 (-28,-25,-23)

KP Brno: Grabovská, Pokorná, Hanáková, Wilková, Novotoná, Koulisiani, libero Ježková a Veselá. Střídaly: Mokrá, Röderová.

V sobotu jsme zahájili (i s trenéry) novou sezónu v extralize kadetek. Na prvního soupeře jsme si počkaly (už bez trenérů) ve školní tělocvičně na Botanické. Palubovka, která byla přes prázdniny nově natřená se blýskala jak psí kulky. První zápas začal velmi vyrovnaně, ale koncovky prvního i druhého setu vyzněly jasně pro nás a třetí set to byla naše exhibice. Takže první zápas VK Královo Pole : Sokol Frýdek Místek 25:20, 25:23, 25:15 a první tři body v tabulce jsou naše. Málem bych zapomněla představit naši základní sestavu nahrávka Květka Grabovská, účko Natálie Wilková, smeč Monika Novotná a kapitánka Eliška Pokorná, blok Ela Koulisiání a má maličkost (Nikola Hanáková pozn.redakce), libera Tereza Ježková a Lucie Veselá a z lavičky to jistily Radka Mokrá a Adéla Rödrová.  

Druhý zápas to bylo jedno velké trápení. Útok nebyl dost razantní, nahrávka nebyla dost dokonalá, bloky byly děravé, pole neslané nemastné a přihrávka stála za starou Belu zkrátka prů…. . I za toho stavu věci jsme bojovaly a neprodaly svou kůži lacino o čemž svědčí skóre 28:30, 25:27, 23:25. Bohužel 3:0 vyhrála děvčata z Frýdku – Místku a i ony si připsaly tři body do extraligové tabulky.

A to nejlepší na závěr. Po utkání jsme zdlábly (trenérovi jsme nedaly) dort, který nám napekl náš reál tým Aleš a Johanka Novákovi. 

Komentář trenéra: Kadetky Frýdku Místku hrály dobrý volejbal a na jejich porážku jsme potřebovali soustředěný výkon a to se nám dařilo naplnit pouze v prvním utkání. Pevně věřím, že se budeme zlepšovat a naše hra začne s postupem času nabírat na kvalitě

  

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno Vysočina
     
       
       

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT